Situația tragică de la spitalul de Psihiatrie Murgeni a început marți, pe 21 noiembrie 2023. Pacienții au primit mâncare de pomană din preparate de pește, fiind zi de dezlegare.

În jurul orei 13, 147 de pacienți și cadre medicale au mâncat borş de peşte, pilaf cu peşte prăjit, pâine şi colac. Noaptea, o parte dintre pacienți au început să se simtă rău: „ A debutat cu forme diareice, după care vomă.

Evoluţia a fost foarte rapidă, fulminantă, lucrul ăsta îl spune şi medicul epidemiolog că aşa ceva nu s-a mai întâlnit”, a declarat managerul Spitalului Murgeni, Ionel Carp.

Testele bacteriologice sunt negative

În urma testelor bacteriologice preliminare în cazul pacienților care au decedat după ce au mâncat pește, rezultatul acestora este negativ. Încă de săptămâna trecută, rezultatele testelor toxicologice au ieșit negative.

În acest caz, ipoteza toxiinfecției este mai slabă, dar nu improbabilă.

De asemenea, astăzi sunt așteptate rezultatele culturilor, ale căror răspunsuri vin după cinci zile.

Medicii au prelevat probe noi pacienților internați, în acest weekend. În acest caz este suspectat inclusiv un virus.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Medicii legiști așteaptă rezultatele de la laborator, înainte de a stabili cauza exactă a morții.

Rezultatul testelor bacteriologice în cazul pacienților morți, care au mâncat pește, este gata. 

Rezultatul testelor bacteriologice în cazul pacienților morți, care au mâncat pește, este gata. 

[Sursa foto: PixaBay]

Mai mult decât atât, astăzi vor fi externați pacienții care au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Cei care au fost spitalizați la Bârlad urmează să fie externați mâine, iar cei de la Vaslui, miercuri.

Varianta unei intoxicații cu pesticide în cazul pacienților decedați a fost exclusă de către medici.

Cei trei care au mâncat pește pangasius sufereau de anumite boli, urmând un tratament la spital. Specialiștii vor corela rezultatele de la culturi cu substanțele din medicamente, potrivit Antena3.ro

Citește și: De ce au murit pacienții de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, de fapt. Au ieșit primele rezultate ale autopsiei

Ce a declarat administratorul depozitului de unde a fost luat peștele?

Administratorul depozitului de unde călugării mănăstirii au luat peștele pentru Spitalul din Murgeni spune că marfa vândută de el nu avea niciun fel de problemă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Octavian Bîgu, administratorul depozitului a declarat pentru  România TV  că produsele sale sunt proaspete și că nimeni nu a murit după ce a consumat pește cumpărat de acolo. 

„Dacă peștele comercializat de mine avea probleme, trebuia să mai fie și alte cazuri, prin alte localități. Acolo alta a fost cauza deceselor și se va vedea asta după autopsie”, a declarat comerciantul.

Citește și: VIDEO- Ce spune administratorul depozitului de unde a fost luat peștele mâncat de pacienții decedați la Spitalul din Murgeni: "Cauza este alta!"

„Eu nu am auzit, în 30 de ani, ca cineva să moară de la pește. Din punctul meu de vedere, cauza e alta. Nu am fost amendat pentru că am vândut totul cu factură, totul a fost legal. Peștele a fost depozitat în condiții optime. Eu n-am consumat pangasius pentru că nu mănânc așa ceva”, a declarat administratorul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si