Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Noi măsuri: Guvernul vrea să ieftinească laptele pentru șase luni

Guvernul a anunțat că prețul laptelui ar putea fi redus timp de șase luni, în urma unor discuții cu supermarketurile. Potrivit unor surse, laptele ar putea fi mai ieftin cu 20%.

Maria Stiuca,

Noi măsuri: Guvernul vrea să ieftinească laptele pentru șase luni

[Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Guvernul a decis noi măsuri. Prețul laptelui va fi redus pe o perioadă de șase luni. Potrivit unor surse, ieftinirea s-ar face și cu 20%, însă este valabilă doar pe perioada de jumătate de an.

Hotărârea Guvernului: laptele se va ieftini timp de șase luni

O măsură de sprijin a industriei laptelui va fi aceea ca procesatorii să beneficieze de 10% din valoarea producției prelucrate în România. Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului.

Citește și: VIDEO- De Paște, angajații preferă prime, nu cadouri

În document se menționează că: „Totodată, pentru a încuraja valorificarea laptelui și o alimentație sănătoasă, Guvernul va extinde și dezvolta ”Programul pentru școli” și ”Masa caldă în școli” începând cu viitorul an școlar. Astfel, vor fi pregătite proiecte de acte normative pentru acordarea de produse lactate copiilor în fiecare zi în care frecventează cursuri școlare, și nu doar de trei ori pe săptămână ca până acum, dar și pentru actualizarea prețului pachetelor de care vor beneficia copiii și fluidizarea procedurilor de achiziție”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Guvernul a aprobat proiectul de plafonare a tarifelor RCA

Potrivit unor surse, prețul laptelui la raft ar trebui să scadă cu 20% pentru jumătate de an.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Cea mai săracă și cea mai scumpă masă de Paște

Însă, de reținut este faptul că ieftinirea urmează să fie aplicată doar pentru laptele mai scump de 7 lei litrul, produs în România și cu grăsime de 1,5% și 3%.

Nicolae Ciucă- despre noile măsuri la modificarea prețurilor la lapte

În urma unei ședințe de ieri, Nicolae Ciucă a afirmat că: „La nivelul Guvernului și al autorităților statului am făcut în aceste zile propria analiză și avem soluții pentru sprijinul fermierilor, al procesatorilor și pentru a ajuta  piața laptelui, cu tradiție în România. Este important să optimizăm funcționarea întregului lanț de producție și distribuție, de la fermier până la raft, punând în centrul preocupărilor consumatorul român. Grija noastră este ca toți cetățenii români să aibă acces la produsele necesare pentru un trai decent”.

Citește și: VIDEO- Hârtia igienică a ajuns produs de lux pentru români din cauza prețurilor mari

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Românii fac cumpărături cu porția pentru Paștele acesta

Citește și: VIDEO- Prețul laptelui scade timp de șase luni

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI