Close sidebar
Close sidebar

Noi ofensive și înaintări spre Est din partea Ucrainei. ”Omului de la Kremlin îi este evident frică şi se ascunde probabil undeva''

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, armata ucraineană a lansat ofensive în mai multe direcții împotriva forțelor ruse.

Alexandra Bercea,

Noi ofensive și înaintări spre Est din partea Ucrainei. ”Omului de la Kremlin îi este evident frică şi se ascunde probabil undeva''

[Sursa foto: fotojet]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”O ofensivă în mai multe direcţii în mod simultan” s-a lansat sâmbătă către localităţile Orihovo-Vasîlivka, Bahmut, Bogdanivka, Iaghidne, Klişciivka, Kurdiumivka. Acest lucru a fost anunțat de adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar.

Aceasta a revendicat ”înaintări în toate direcţiile”.

Ofensivele au avut loc în timpul rebeliunii grupării paramilitare ruse Wagner

Potrivit lui Maliar, le răspundea ”celor care întreabă dacă ucrainenii au reuşit să roadă teren de la ruşi, destabilizaţi de ceea ce se întâmplă în Rusia”.

”Inamicul a încercat să înainteze în direcţiile Kupiansk, Lîmansk şi Marinsk, însă nu a reuşit să avansez e”,

a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării.

De asemenea, comandantul-şef al armatei ucrainene Valeri Zalujni l-a asigurat pe șeful Statului Major Interarme american Mark Milley  de faptul că această contraofensivă ucraineană se desfășoară potrivit planului.

”Am discutat în detaliu despre situaţie de-a lungul întregii linii a frontului. I-am vorbit despre ofensiva şi acţiunile ofensive ale unităţăilor noastre. L-am informat că operaţiunea se desfăşoară conform planurilor”,

potrivit  generalului ucrainean.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Gruparea Wagner s-a retras. Care sunt condițiile împăcării între Prigojin și Putin

În acest moment, Kremlin, considerabil slăbit în urma rebeliunii lui Evgheni Prigojin, a avertizat țările din Occident să nu încerce să profite de situația pe care a provocat-o Wagner.

De asemenea,  Volodimir Zelenski afirmă că rebeliunea Wagner arată că ” liderii ruşi nu au niciun control asupra a nimic ”.

”Omului de la Kremlin îi este evident frică şi se ascunde probabil undeva”, ironiza Zelenski.

Gruparea Wagner s-a retras

În urma medierii președintelui belarus Alexandr Lukașenko, gruparea Wagner s-a retras spre Belarus. Prigojin și mercenarii săi au oprit rebeliunea, iar aceștia, de asemenea, nu vor mai fi urmăriți penal, iar dosarul deschis de FSB va fi închis.

Citește și: VIDEO-Măsuri antiteroriste, după anunțul lui Prigojin. Adunările populare au fost interzise

Mercenarii care nu au luat parte la rebeliune semnează contracte cu Ministerul Apărării din Rusia.  Liderul Wagner și trupele sale au fost ovaționate de populație în momentul în care au început retragerea și nu s-au împotrivit.  

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI