Câțiva reprezentanți din Generația Z, 1997-2008, doresc să abandoneze smartphone-urile. Studiile de piață arată o creștere a vânzării telefoanelor cu clapetă. "Cred că se poate observa în cazul anumitor populații din Generația Z- s-au săturat de ecrane", declară Jose Briones, susținător al telefoanelor simple.

Ce este un "Dumbphone"

Un "Dumbphone" este un telefon simplu, cu clapetă, fără funcții inteligente, care permite utilizatorilor apeluri și mesaje text.


"Vedem că piața telefoanelor cu clapetă este în creștere cu 5%", a declarat Lars Silberbauer, director de marketing al Nokia Phones și HMD Global la momentul actual.

Într-o declarație oferită către Euronews Next, Lars Silberbauer vorbea despre dublarea cotei de piață a dispozitivelor simple Nokia:
"Ne-am dublat cota de piață a telefoanelor cu clapetă în ultimul an, ceea ce este destul de important pentru noi. Și vedem că acum cum se redresează în Europa."

Citește și: Legile educației au fost declarate constituționale. Ligia Deca, ministrul Educației: ”Încă o victorie pentru învăţământul românesc”

Generația Z s-a săturat de smartphone-uri

Într-o lume plină de smartphone-uri, cu multe ore petrecute în online, pe rețelele sociale, având posibilitatea de a accesa și procesa orice informație dorită, se pare că mai mulți tineri preferă achiziționarea de telefoane "dumb".

Telefoanele "dumb" oferă experiențe simple, care se limitează doar la anumite activități- apeluri și mesaje text. Bineînțeles, "dumbphone"-uri au setări și permit accesarea informațiilor precum data, ora și calendarul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Cred că se poate observa în cazul anumitor populații din Generația Z- s-au săturat de ecrane", a declarat un influencer care susține utilizarea acestor tipuri de dispozitive cu funcții simple, Jose Briones.

Citește și: Părinții dintr-un mic oraș au decis interzicerea voluntară a smartphone-urilor pentru copiii mai mici de 13 ani

Avantajele utilizării dispozitivelor din categoria "dumbphone"

Mai multe studii au relatat de-a lungul timpului, în era digitalizării, că folosirea excesivă a smartphone-urilor pot afecta utilizatorii, în special tinerii, care sunt considerați cei mai mari consumatori ai dispozitivelor inteligente.

Efectele pe care le pot avea dispozitivele inteligente asupra utilizatorilor au fost identificate și de Lars Silberbauer, director de marketing Nokia Phones și HMD Global.
"Putem vedea din cercetări că tinerii se luptă cu sănătatea mintală, așa că renunță la social media", a declarat Silberbauer.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si