Close sidebar
Close sidebar

Noi schimbari in Educatie. Ce modificari a anuntat ministrul demisionar

Valentin Popa, ministrul demisionar al Educatiei, a anuntat luni ca se modifica procedurile de sustinere a tezei de doctorat, conform Agerpres.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Valentin Popa, ministrul demisionar al Educatiei, a anuntat luni ca se modifica procedurile de sustinere a tezei de doctorat, conform Agerpres. 
 
"Recent am semnat un ordin de ministru prin care este aprobat setul de standarde minimale pentru acordarea titlului de doctor. Reglementarea reprezintă o altă premieră în România, oferind un sistem standardizat de asigurare a calităţii în privinţa acordării titlului de doctor. Începând cu această generaţie de doctoranzi care intră astăzi pe băncile universităţilor, nu se vor mai putea susţine public teze de doctorat decât dacă doctorandul a publicat un număr minim de lucrări ştiinţifice în care sunt incluse rezultatele cercetării sale doctorale", a afirmat Popa, la deschiderea anului universitar de la Iasi. 
 
O alta schimbare pe care a mai anuntat-o Valentin Popa consta in faptul ca incepand din acest an, in toate universitatile din tara, se vor preda cursuri de etica si deontologie profesionala. Iar schimbarile nu se opres aici. Masterul didactic a devenit operational, absolventii acestuia au posibilitatea sa ocupe posturi didactice in invatamantul preuniversitar de orice nivel, a mai completat Valentin Popa. 
 
"Totodată, ca un element de noutate, am făcut posibilă avansarea în carieră a personalului didactic din învăţământul superior prin examen de promovare, fără însă a face rabat de la calitate, deoarece trebuie îndeplinite aceleaşi standarde minimale ca şi în cazul concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice. A fost simplificată şi clarificată legislaţia privind evaluarea şcolilor doctorale şi este pregătită pentru semnare metodologia de evaluare.
(...) Totodată, a fost creat cadrul legal pentru finanţarea de la bugetul de stat a unităţilor de învăţământ preuniversitar înfiinţate pe lângă universităţi", a mai spus Popa.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI