Close sidebar
Close sidebar

Noi schimbări la pașapoarte! Românii se vor putea programa în aceeași zi pentru a-și face actele

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut un anunț cu privire la depunerea cererilor pentru pașapoarte. Începând cu data de 20 martie 2023, românii vor avea la dispoziție un serviciu nou de programare online.

Alexandra Bercea,

Noi schimbări la pașapoarte! Românii se vor putea programa în aceeași zi pentru a-și face actele

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI.  

Cetățenii se vor putea programa din ziua curentă

Noul serviciu le va permite românilor să solicite o programare chiar din ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.

Românii vor avea în acest contex o interfață grafică intuitivă, care va permite introducerea în siguranţă a datelor de identificare. Mai mult de atât, vor fi permise și alte facilităţi, printre care notificarea prin e-mail, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. 

"Începând de luni, 20 martie a.c.,

cetățenii vor avea la dispoziție un nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte, care va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI. 

Spre deosebire de platforma folosită în prezent, noul serviciu va permite efectuarea unei programări începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Cetățenii vor avea la dispoziție o interfață grafică intuitivă, care va permite introducerea în siguranță a datelor de identificare, precum și noi facilități, printre care notificarea prin e-mail", se prezintă în comunicatul MAI.

Citește și: VIDEO- Afacere pe internet cu programările pentru pașapoarte. Oamenii plătesc oricât pentru a lua programările altor persoane

"Așa cum știți deja, HUB-ul de servicii al MAI va constitui nucleul de digitalizare a serviciilor publice oferite de structurile ministerului, oferind servicii electronice ușor de folosit, rapide și de înaltă calitate. 

Pe lângă alte beneficii de ordin tehnic, noua platformă de programare, dezvoltată împreună cu specialiștii din cadrul Direcției Generale pentru Comunicații și Tehnologia Informației, oferă posibilitatea extinderii pentru alte servicii sau chiar pentru alte structuri MAI", a afirmat Lucian Nicolae Bode.

Anul trecut au fost emise 2.413.021 documente de călătorie

Pe parcursul anului trecut, s-au emis 2.413.021 documente de călătorie (faţă de 1.593.012 în 2021). Din acestea, 2.316.273 au fost paşapoarte simple electronice, iar 96.748 paşapoarte simple temporare, comparativ cu anul 2021, când au fost emise 1.488.718 paşapoarte simple electronice şi 104.294 paşapoarte simple temporare.

Zilnic sunt depuse aproximativ 6.700 de cereri pentru eliberarea paşaportului la serviciile publice comunitare, dar și la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate.

Timpul mediu de eliberare al pașapoartelor este de aproximativ 3-5 zile.

Citește și: Ce este pașaportul CRDS și cum poate fi obținut de către cetățenii români

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI