Close sidebar
Close sidebar

Nou ajutor de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari

Administrația Biden a anunţat, joi, un pachet nou de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari, acestea din urmă conținând vehicule blindate Stryker şi mai multe vehicule de luptă Bradley care ar putea fi folosite împotriva unei posibile ofensive ruse în această primăvară, scrie CNN.

Laura Macovei,

Nou ajutor de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pachetul a fost anunțat cu doar o zi înainte ca o coaliţie internaţională să se întâlnească în Germania pentru a discuta despre noi ajutoare pentru Ucraina

SUA au ajutat Ucraina de două ori în această lună

Este cel de-al doilea pachet ca mărime anunţat de Statele Unite. Cel anterior a avut o valoare totală de peste 3 miliarde şi a fost anunţat tot în această lună.

Citește și: Rusia pregătește o nouă ofensivă în Ucraina. Ce a cerut Zelenski la Davos

Este vorba, astfel, de 90 de vehicule blindate Stryker pentru transportul trupelor şi încă 59 de vehicule de luptă pentru infanterie Bradley. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Cel mai recent pachet mai include muniţie pentru sistemul de rachete HIMARS pe care Ucraina l-a folosit cu succes împotriva depozitelor de arme ale Rusiei şi posturilor de comandă. De asemenea, este vorba şi de muniţii adiţionale şi sisteme de apărare anti-aeriană, pe care Pentagonul le consideră o prioritate. 

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev amenință din nou cu războiul nuclear

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev le atrage atenția occidentalilor că "înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate provoca izbucnirea unui război nuclear”.

Citește și: VIDEO- Cine era Denis Monastirski, ministrul de Interne al Ucrainei, ucis în accidentul de elicopter

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei,  Dmitri Medvedev, a avertizat joi Occidentul cu privire la trimiterea de armament greu şi de sisteme ofensive în Ucraina.

Aliatul lui Vladimir Putin spune că înfrângerea unei puteri nucleare precum Federaţia Rusă într-un război convenţional ar putea provoca izbucnirea unui conflict nuclear, transmite BBC News.

Într-un nou atac la adresa Occidentului, Medvedev susţine că ”puterile nucleare nu pierd marile conflicte de care depinde soarta lor”.

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI