Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Nou tratament pentru infertilitate. „Radiologia intervențională ne permite să tratăm anumite afecțiuni în cazul cuplurilor infertile”

Apariția unui copil e un moment așteptat cu sufletul la gură de cuplurile tinere. Dar când clipa în care își vor întâlni bebelușul se amână din cauze medicale, familia se confruntă cu multă durere și nesiguranță. Infertilitatea e un diagnostic dur, dar și un domeniu în care se fac constant noi descoperiri. Despre acestea vom vorbi cu medicul Rareș Nechifor, un adevărat reper în radiologia intervențională din România și de peste hotare. 

Redactia Stirile Kanal D,

Nou tratament pentru infertilitate. „Radiologia intervențională ne permite să tratăm anumite afecțiuni în cazul cuplurilor infertile”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Care sunt cele mai frecvente cauze ale infertilității?”

Dr. Rareș Nechifor, medic primar Radiologie Intervențională: „Sunt multe. Poate 50% dintre cazuri aparțin femei și țin de prezența fibroamelor uterine, a infecțiilor, a trompelor înfundate, tulburări hormonale. Pentru bărbați există varicocelul, infertilitate masculină în 25 și 35% din cazuri. Există și un 25% ce rămâne din cupluri, sunt infertile, fără o cauză.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Când vorbim despre infertilitate ne gândim la cunoscuta procedură de fertilizare invitro, dar constat că există și o procedură „radiologia intervențională”. În ce constă și care este pacienta care se potrivește pentru astfel de procedură?”

Dr. Rareș Nechifor, medic primar Radiologie Intervențională: „Există o serie de proceduri diferite de radiologie intervențională. Radiologie intervențională ne permite să navigăm prin interiorul vaselor de sânge și să tratăm anumite afecțiuni în cazul cuplurilor infertile.

Tratăm cu succes fibromul uterin care este o afecțiune frecventă. Foarte multe femei au fibrom uterin și din această cauză pot să nu rămână însărcinate. În cazul bărbaților vorbim despre varicocel, niște vene dilatate în jurul testiculelor care conduc la infertilitate.”

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „În ce constă procedura?”

Dr. Rareș Nechifor, medic primar Radiologie Intervențională:   „Navigăm prin interiorul vaselor de sânge, de la nivelul brațului sau piciorului, până în zona afectată a uterului și astupăm anumite mici vase de sânge, astfel încât să tratăm problema fibroamelor.

De asemenea, dacă sunt trompe înfundate putem să navigăm cu un mic cater până la nivelul trompelor și să le desfundăm în anumite cazuri. Nu toate cazurile se pot rezolva, dar mare parte dintre acestea se rezolvă foarte bine.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Se folosește anestezia pentru asemenea procedură?”

Dr. Rareș Nechifor, medic primar Radiologie Intervențională:   „Nu, fiind o radiologie intervențională este considerată chirurgia viitorului, adică nu avem anestezie, noi avem incizii,nu avem tăieturi, nu avem perioadă de recuperare, spitalizarea este de maxim 24 de ore.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cât durează recuperarea?”

Dr. Rareș Nechifor, medic primar Radiologie Intervențională:   „Unele proceduri sunt ambulatorii. Pacientul face și în aceeași zi pleacă acasă. În timpul proceduri, care durează cam o jumătate de oră, pacientul/pacienta este trează, nu are dureri.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI