Close sidebar
Close sidebar

"Noua ordine mondială", anunțată de Rusia după discuțiile cu China și India

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov se află într-un maraton diplomatic în Asia, unde se întâlnește cu șefii diplomațiilor din China și India.

Sorin Negru,

Rusia și China, care manifestă o ostilitate veche faţă de SUA,  anunță "o ordine mondială multipolară, justă, democratică"

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a anunţat miercuri o ordine mondială "multipolară, justă şi democratică" în parteneriat cu China, în timpul primei sale vizite în această ţară de la invadarea Ucrainei, relatează presa internațională.

Citeste si: China şi Rusia condamnă sancţiunile occidentale ”ilegale şi contraproductive” impuse Moscovei

"Trăim o etapă foarte serioasă în istoria relaţiilor internaţionale", a declarat şeful diplomaţiei de la Kremlin, în cadru întâlnirii cu omologul său chinez

"Sunt convins că la finalul acestei etape situaţia internaţională va fi net mai clară şi că noi, împreună cu dvs. şi cu partenerii noştri, ne vom îndrepta spre o ordine mondială multipolară, justă, democratică", a ai transmis Serghei Lavrov.

China, alături de Rusia în „testul schimbării peisajului internațional”

În urma întâlnirii între miniștrii de externe chinezi și ruși, China a transmis că relațiile dintre cele două țări au „rezistat noului test al schimbării peisajului internațional”.

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a declarat că Beijingul și Moscova sunt „mai hotărâte” să dezvolte legăturile bilaterale și să stimuleze cooperarea, relatează The Guardian.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Wang Yi a spus că relațiile bilaterale au rezistat noilor teste pe fondul schimbării situației internaționale, dar au menținut direcția „corectă” de dezvoltare.

Citeste si: Care este parcursul lui Vladimir Putin în cei 22 de ani de când se află la puterea Rusiei. Cum s-a transformat din om de stat în tiran

Beijingul a refuzat până acum să condamne invazia Rusiei în Ucraina și a rămas una dintre puținele state care continuă să aibă relații diplomatice cu o Rusie din ce în ce mai izolată.

Cu câteva zile înainte de războiul din Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a fost primit călduros de omologul său chinez Xi Jinping la Beijing. Cele două ţări au celebrat atunci o prietenie "fără limite" şi au denunţat "extinderea" NATO.

Lavrov, vizită de două zile în India

Lavrov este așteptat să ajungă joi seara la New Delhi, în India, după finalizarea discuțiilor cu partea chineză. Motivul declarat al vizitei lui Lavrov în China a constat în discutarea situației din Afganistan.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Ce ar putea câștiga China dacă va susține războiul din Ucraina

Preşedintele american, Joe Biden, a apreciat luni că India face o excepţie printre aliaţii Statelor Unite din cauza răspunsului său "ezitant" la invazia rusă a Ucrainei.

India întreţine legături strânse cu Moscova încă din perioada Războiului Rece şi continuă să cumpere petrol rusesc, la preţuri reduse conform presei. Rusia este cel mai mare furnizor de arme al Indiei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI