Close sidebar
Close sidebar

Noua tulpină Omicron BA.5 poate să infecteze oamenii în fiecare lună

Experții din domeniul sănătății din întreaga lume trag semnale de alarmă cu privire la noua tulpină de coronavirus.

Diana Puiu,

Noua tulpină Omicron BA.5 poate să infecteze oamenii în fiecare lună


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un studiu publicat recent a confirmat o realitate îngrijorătoarepe care mulți nu și-ar fi dorit să o afle. Noua variantă a coronavirusului poate infecta aceeași persoană în fiecare lună. Experții consideră că aceste tulpini vor alimenta noi valuri de infectări.

Citeste si: Măsurile luate de Ministerul Sănătății pentru limitarea cazurilor de Covid-19

Ce spun autoritățile despre noua subvarianta Covid-19

„Ceea ce observăm este un număr tot mai mare de persoane care au fost infectate cu BA.2 și care au fost infectate după patru săptămâni”, a explicat medicul în timpul unui interviu acordat postului de știri australian.

„Așa că, poate șase până la opt săptămâni, ei dezvoltă o a doua infecție, iar aceasta este aproape sigur BA.4 sau BA.5″.

Citeste si: VIDEO- Franța solicită certificat sau test negativ Covid din cauza numărului mare de cazuri. Ce alte țări din Europa au introdus noi restricții

„Preiau controlul, așa că, în mod clar, sunt mai contagioase decât variantele anterioare ale omicronului”,

a declarat David Montefiori, profesor la Human Vaccine Institute din cadrul Duke University Medical Center.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Bilanț Coronavirus, 17 iulie 2022: peste 2.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Autoritățile din SUA confirmă între 95.000 de cazuri și 115.000 de noi cazuri, dar aceștia se tem că există mai multe teste efectuate la domiciliu, iar rezultatele nu sunt raportate.

Franța solicită certificat sau test negativ din cauza valului mare de infectări

Oficialii din mai multe țări europene au introdus restricții ori au întocmit un set de recomandări. În Franţa, trebuie să prezentaţi certificatul de vaccinare, iar în cazul în care nu sunteți vaccinați complet, aveți nevoie de un test COVID negativ.

Citeste si: Ghana confirmă primele cazuri de virus Marburg

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în Franţa, trebuie să prezentaţi certificatul de vaccinare sau vindecare, iar în cazul în care nu sunteți vaccinați complet, aveți nevoie de un test COVID negativ. Dacă a doua doză a fost administrată cu mai mult de nouă luni în urmă, este necesară și doza 3. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI