"Nivelul general de risc pentru UE şi statele EEE (Spaţiul Economic European) din care fac parte Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, asociat variantei Omicron a SARS-CoV-2 este considerat la foarte "ridicat", potrivit ECDC.

ECDC avertizează că noua variantă Omicron prezintă un risc ridicat pentru Europa

Privind posibilitatea ca vaccinurile actuale să nu fie întocmai eficiente împotriva acestei noi variante şi a faptului că ar putea fi mai contagioasă, "considerăm ridicată posibilitatea de noi contaminări (cu Omicron) în UE şi EEE"

, a informat agenţia cu sediul la Stockholm.

"Într-o situaţie în care varianta Delta revine în UE şi EEE, impactul introducerii şi posibila răspândire a Omicron ar putea fi foarte ridicate", a mai precizat aceasta.

Noua variantă a Covid-19, Omicron, un risc „foarte ridicat” pentru Europa

Noua variantă a Covid-19, Omicron, un risc „foarte ridicat” pentru Europa

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Nicolae Ciucă: „Am luat notă de recomandările Comisiei Europene şi ale OMS. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România şi vom anunţa măsurile”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe lângă Africa de Sud, varianta Omicron a fost depistată și în Malawi,în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia, ţară membră a UE.

Mai mult, ECDC a cerut acestor țări să facă analize de genom până la urmărirea cazurilor confirmate iar călătorii să nu meargă în zonele afectate.

Noua tulpină, B.1.1.529 a Covid a fost prezentată, vineri, "îngrijorătoare" de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Totodată, această clasificare plasează Omicron în cea mai îngrijorătoare categorie dintre variantele de Covid-19, alături de Delta, care domină pentru moment planeta, şi de cele care sunt mai slabe, Alpha, Beta şi Gamma.

Acum, tot mai multe ţări suspendă călătoriile din şi către Africa australă pentru a stopa răspândirea variantei Omicron.

Îngrijorarea pe care o provoacă a dus la căderea burselor în lume şi a cursului petrolului, dând o nouă lovitură economiei mondiale în plină convalescenţă.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății a spus că persoanele nevaccinate trebuie convinse să se imunizeze


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si