Acest cocktail cu anticorpi pentru COVID-19 a fost dezvoltat de Regeneron Pharmaceuticals şi Roche, menționându-se că poate reduce decesele pacienţilor ifectați cu virusul.

În ce constă noul tratament depistat pentru pacienții infectați cu COVID-19?

Astfel, tratamentul REGEN-COV, a primit deja o autorizaţie pentru utilizarea de urgenţă pentru persoanele cu forme uşoare până la moderate ale virusului SARS Cov-2 din Statele Unite. Rezultatele studiului RECOVERY dau cel mai clare dovezi ale eficienței sale pentru pacienţilor cu COVID-19.

A fost depistat că terapia cu anticorpi a redus semnificativ mortalitatea într-un interval de 28 de zile a persoanelor aflate în spitale cu SARS Cov-2 al căror sistem imunitar nu a produs un răspuns cu anticorpi, mai exact cu seronegativ.

Astfel că, rezultatul este reprezentat cu şase decese mai puţine pentru fiecare 100 de pacienţi seronegativi trataţi cu acestă terapie, potrivit specialiștilor. Până acum nu a existat un efect diferit al acestui tratament al celor care au avut răspunsuri naturale de anticorpi la virusul COVID-19.

Noul tratament cu anticorpi care reduce decesele pacienților infectați cu COVID-19
Noul tratament cu anticorpi care reduce decesele pacienților infectați cu COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Uniunea Europeană va amâna aprobarea vaccinului anti-COVID Sputnik V

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Oamenii au fost foarte, foarte sceptici, că orice tratament împotriva acestui virus va funcţiona până când oamenii vor intra în spital", a precizat reporterilor Martin Landray, anchetatorul şef comun al procesului.

"Dacă nu aţi creat anticorpi proprii, chiar veţi beneficia dacă îi veţi obţine", a afirmat el.

De asemenea, acest tratament a scurtat și spitalizarea celor care erau seronegativi şi totodată a redus nevoia de un ventilator mecanic, a mai menționat Landray.

Regeneron a precizat anterior că tratamentul său vine cu dovezi că ar fi suficient de promiţător la pacienţii cu COVID-19 spitalizaţi ca o justificare a continuării acestui studiu.

Citeste si: Vești bune pentru români. Noi doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în ţară

Până în prezent, 9.785 de pacienţi spitalizaţi infectați cu COVID-19 au fost aleși aleatoriu pentru a primi tratamentul obişnuit plus tratamentul combinat cu anticorpi, dintre care 30% au fost seronegativi

Totodată, studiul RECOVERY a demonstrat, că dexametazona cu steroizi şi medicamentul pentru artrită Actemra (tocilizumab) al companiei Roche reduc decesele la pacienţii spitalizaţi infectați cu COVID-19.

Aceste tratamente se axeaază mai mult pe inflamaţia cauzată de coronavirus, însă terapia Regeneron, care aparţine unei clase de medicamente biotehnologice numite anticorpi monoclonali, ar imita anticorpii naturali pe care organismul uman îi produce pentru elimina infecția.

”Este pentru prima dată când avem unul care vizează de fapt virusul în sine”, a mai adăugat Landray.

Citeste si: Țara care introduce obligativitatea ca într-o lună să fie vaccinați peste 60% dintre angajații sectorului serviciilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si