Guvernul francez a revenit asupra unei decizii anterioare în privința vaccinării anti-COVID şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul Roland Garros vor trebui să aibă schema completă de vaccinare, informează presa internațională.

Citeste si: Justiţia australiană a respins recursul lui Novak Djokovic împotriva anulării vizei

Novak Djokovic a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne.

"Novak s-a urcat într-un avion spre Belgrad, unde va ajunge după 11 zile de luptă juridică cu autoritățile din Australia", scrie presa din Serbia.

Citeste si: În primul tur la Australian Open, Simona Halep va evolua cu poloneza Magdalena Frech

Lovitura pentru Djokovic, anunțată de românca Roxana Mărăcineanu

Anunțul privind condiția vaccinării pentru turneul de la Paris a venit de la ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, în noaptea de duminică spre luni, la câteva ore după ce Parlamentul francez a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Roxana Mărăcineanu  este o româncă naturalizată în Franța, fostă înotătoare la proba spate.

Ea a câștigat medalia de argint în proba de 200 m spate la Jocurile Olimpice de vară din 2000 din Sydney, Australia. Născută la București, a emigrat în Franța în 1984, are 47 de ani și a fost numită în 2018 ministru al Sporturilor în Franța.

Într-un mesaj publicat pe contul său de  Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, "în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau

străini".

Turneul de la Roland Garros va avea loc între 22 mai şi 5 iunie 2022. Riscă Djokovic să rateze și acest turneu?

Novak Djokovic, interdicție de 3 ani pentru intrarea în Australia

Ministrul Afacerilor Interne din Australia, Karen Andrew, a declarat că Novak Djokovic nu va mai putea intra în țară în următorii trei ani, informează Daily Mail. Dacă interdicţia va fi fermă, tensimenul sârb de 34 de ani ar putea să nu mai joace vreodată la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori.

Citeste si: Viza lui Novak Djokovic a fost din nou anulată

Tot Roxana Mărăcineanu afirmase pe 7 ianuarie, în plină dispută politică şi de legalitate în Australia, legată de prezenţa lui Novak Djokovic, că jucătorul sârb ar putea participa la Roland Garros, turneu programat între finele lui mai şi începutul lui iunie. La acel moment nu exista obligația vaccinării pentru acest turneu.

Saga lui Djokovic în Australia, începutul unei serii negre pentru tenismenul sârb?

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei, potrivit Agerpres.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Djokovic a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, 14 ianuarie, ''din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Turneul de la Roland Garros va avea loc între 22 mai şi 5 iunie 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si