Close sidebar
Close sidebar

Nu fă asta niciodată pe caniculă! Poți face infarct sau atac cerebral

Vara, atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate, avem tendinţa să ne răcorim cu un suc, o îngheţată sau un fruct rece, experţii în nutriţie spun că cea mai bună soluţie împotriva caniculei este consumarea alimentelor şi a băuturilor calde.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Alimentele foarte reci consumate în perioadele caniculare pot avea un efect nociv, întrucât determină contracţia vaselor de sânge. Nu doar că vă va fi foarte cald dar chiar puteţi suferi un infarct sau un atac cerebral.

Citeste si: Doliu în lumea filmului. Renumitul actor de comedie a pierdut lupta cu viața

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Profesorul Peter McNaughon, de la Universitate Cambridge, desfiinţează mitul băuturilor reci pe caniculă. Acesta spune că: consumând băuturi calde sau fierbinţi, nu faceţi decât să creşteţi temperatura corpului. Nervii care se regăsesc în cavitatea bucală şi sistemul digestiv vor stimula creierul să producă mai multă transpiraţie, care prin evaporare, va produce răcorirea corpului.

“Apa se evaporă foarte repede de pe piele, iar atunci corpul se răceşte”, a declarat McNaughon, potrivit doctorulzilei.ro.

Citeste si: Reţea de proxenetism şi trafic de persoane din Hunedoara, destructurată de poliţiştii şi procurorii DIICOT Timişoara

Deşi oamenii se simt şi mai înfierbântaţi în momentul în care consumă băuturi sau alimente calde, “în momentul în care încep să transpire, vor începe să se simtă răcoriţi”, adaugă şi dr.

Cristopher Gordon, expert în “termoreglare umană” la Universitatea din Sydeny. Transpiraţia este un proces vital pentru organism. În cazul în care acesta nu ar avea loc, în medii cu temperaturi foarte ridicate, atunci temperatura corpului ar creşte periculos de mult, provocând atac cerebral şi deces.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI