Alimentele foarte reci consumate în perioadele caniculare pot avea un efect nociv, întrucât determină contracţia vaselor de sânge. Nu doar că vă va fi foarte cald dar chiar puteţi suferi un infarct sau un atac cerebral.
Citeste si: Doliu în lumea filmului. Renumitul actor de comedie a pierdut lupta cu viața
Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro
Profesorul Peter McNaughon, de la Universitate Cambridge, desfiinţează mitul băuturilor reci pe caniculă. Acesta spune că: consumând băuturi calde sau fierbinţi, nu faceţi decât să creşteţi temperatura corpului. Nervii care se regăsesc în cavitatea bucală şi sistemul digestiv vor stimula creierul să producă mai multă transpiraţie, care prin evaporare, va produce răcorirea corpului.
Deşi oamenii se simt şi mai înfierbântaţi în momentul în care consumă băuturi sau alimente calde, “în momentul în care încep să transpire, vor începe să se simtă răcoriţi”, adaugă şi dr.