Close sidebar
Close sidebar

„Nu m-am simțit niciodată atât de rău în viața mea”. Virusul care reprezintă o amenințare pentru Ucraina. 11 persoane au pierit deja

11 persoane din Ucraina au murit după ce au contactat West Nile. În total, 88 de cazuri au fost înregistrate de la începutul lunii iulie în Ucraina.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol

Virusul West Nile face probleme în Ucraina și este considerat o amenințare serioasă, spune un oficial al sănătății de la Kiev. 11 persoane au pierit în ultimele 3 luni din cauza infectării cu acest virus. 

„Este grav și va continua să fie grav. Mai multe rute de zbor ale păsărilor migratoare trec prin Ucraina”, a declarat pentru BBC ministrul adjunct al Sănătății și epidemiologul Ucrainei Ihor Kuzin, într-un interviu publicat duminică.

Citește și: Crimă oribilă în Satu Mare! Un om al străzii a ucis un bărbat din Carei. I-a luat viața cu un cuțit și o cărămidă

[Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Virusul West Nile este transmis în general de către țânțarii infectați și poate produce simptome precum febră, dureri, vărsături, erupții cutanate, diaree și dureri de cap, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Posibilitatea de infectare este mai mare vara și toamna, atunci când țânțarii sunt mai răspândiți.

Din datele existente până acum, aproximativ o persoană din 150 infectate cu acest virus dezvoltă o formă gravă și chiar mortală a bolii, notează agenția de sănătate publică. Centrul de Sănătate Publică, condus de Ministerul Sănătății din Ucraina, a declarat că rata mortalității din această țară se situează între 2 și 14%.

Anthony Fauci, cunoscutul imunolog american cunoscut pentru coordonarea strategiei guvernului SUA împotriva pandemiei de COVID, a fost infectat cu virusul West Nile la finalul lunii august și a mărturisit prin ce a trecut.

„Nu m-am simțit niciodată atât de rău în viața mea. A fost terifiant. Mă îndrept spre o recuperare totală, dar a fost o experiență chinuitoare”, a spus Fauci într-un eseu publicat în The New York Times la începutul acestei luni.

Până acum nu există un vaccin împotriva West Nile, chiar dacă acesta există de aproximativ 100 de ani. În prezent, virusul este prezent în mai multe locuri de pe glob.

Citește și: Metoda șosetelor umede pentru scăderea febrei, aprobată sau contestată de medici?! Cât de eficient este, de fapt, „remediul bunicilor”

[Sursa foto: Unsplash]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI