Dacă folosești un aparat de aer condiționat, obții implicit o sursă de apă, ca urmare a dezumidificării din aparatul AC.

Citește și: VIDEO- Canicula revine pe teritoriul României! Vor fi maxime de până la 35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat

Considerată apă cenușie, condensul care se scurge din furtunul de evacuare a aparatului AC este lipsit de clor, fluor, sare și substanțe chimice găsite în apa de la robinet sau din piscină.

Acest condens este o binefacere ascunsă care are multe utilizări casnice. Nu e bine să bei totuși, mare atenție!

Nu mai arunca apa care curge de la aparatul de aer condiționat

Nu mai arunca apa care curge de la aparatul de aer condiționat

Nu mai arunca apa care curge de la aparatul de aer condiționat!

Condensul de la aparatele de aer condiționat este în esență apă distilată și are un conținut scăzut de minerale, dar poate conține bacterii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Aerul condiționat poate amplifica bacteriile Legionella și alte bacterii din aer și s-a dovedit a fi sursa focarelor din spitale, moteluri și nave de croazieră.

Așa că este absolut interzis să bei apa care se prelinge din aparatul AC. Dar nu înseamnă că ar trebui să o lași să se irosească.

Aparatul de aer condiționat poate produce 68 de litri de apă pe zi!

În zonele calde și umede, un aparat de aer condiționat poate produce 68 de litri de apă pe zi – deși în zonele aride câștigul este mult mai modest, poate doar un litru pe zi.

Dar cel mai adesea această apă irosește, picurând pe partea laterală a clădirilor și evaporându-se.

Nu mai arunca apa care curge de la aparatul de aer condiționat

Nu mai arunca apa care curge de la aparatul de aer condiționat

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Fiind practic apă distilată, apei din aparatul AC îi lipsește calciul, magneziul și potasiul esențial obținut din sursele obișnuite de apă. Dacă este filtrată și sterilizată, teoretic ar putea servi pentru situații de urgență, dar nu ar furniza mineralele de care oamenii au nevoie.

Cum poate fi folosită apa de la aerul condiționat

Apa care se prelinge din aparatul de aer condiționat poate fi folosită pentru:

- Spălarea geamurilor și a pardoselilor cu gresie. Condensul de A/C este, de asemenea, alegerea logică pentru treburile în aer liber, cum ar fi spălarea podelelor din terasa și pavajul de grădină, mașina dvs. și mobilierul de grădină.
- Spălarea toaletelor.
- Spălarea rufelor, în special a articolelor delicate de spălat manual.
- Fierul de călcat cu abur. Nu este nevoie să cumpărați apă distilată pentru fierul dvs. de călcat; o poți obține gratuit.
- Și plantelor le place. Indiferent dacă aveți câteva plante în ghiveci pe un pervaz însorit sau o întreagă grădină de legume, udați-vă plantele cu condens de aer condiționat.

Folosind condensul din aparatele A/C, veți economisi bani la facturile de apă și vei conserva resursele de apă în scădere ale pământului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si