Multă lume consideră că toate cojile de la legume sunt doar gunoi, dar nu este nici pe departe așa. Cojile de la ceapă și de la usturoi au beneficii la care multe persoane nici măcar nu se gândesc.

Chiar dacă cojile acestor legume pot să pară inutile, au multe întrebuințări, iar unele dintre acestea nici măcar nu sunt legate de prepararea alimentelor. Iată de ce e bine să nu le arunci.

Citește și: Cuptorul cu microunde, inamicul de temut al dietelor?! Sigur nu știai cum poate să te afecteze, mai ales dacă îl folosești constant

ceapa, usturoi, coji legume

10 moduri în care poți să folosești cojile de ceapă și de usturoi

1. Amestecă în pâine cojile de ceapă și de usturoi

Aceste coji sunt bogate în vitaminele A, C, E, astfel că sunt foarte sănătoase. Poți să le pisezi foarte bine, până când capătă o consistență făinoasă și să adaugi o linguriță atunci când pregătești aluatul pentru pâine. Astfel o să ai o pâine cu o aromă deosebită și bogată în nutrienți.

2. Folosește cojile pentru un orez delicios

Cojile întregi pot să fie folosite și la gătirea orezului. Dau un gust aparte mâncării și tot ce trebuie să faci este să le scoți din oală atunci când orezul este fiert.

3. Usturoi prăjit

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Poți să păstrezi coaja de usturoi când îl prăjiți. Stratul protector vă menține usturoiul moale în interior, în timp ce adaugă nutrienții sănătoși enumerați mai sus. 

4. Adaugă cojile la supe

Cojile de ceapă și usturoi dau gust foarte bun supelor. Doar fierbe-le împreună cu restul ingredientelor și scoate-le la final.

5. Ajutor de nădejde pentru persoanele care nu pot să adoarmă

Insomniile chinuie mulți oameni. Un remediu natural pentru lipsa somnului este ceaiul din coji de ceapă. Pur și simplu toarnă apă fierbinte peste cojile de la mai multe cepe și acoperă vasul timp de 15 minute. Scurge ceaiul printr-o sită și gata.

6. Cojile înlocuiesc vopseaua pentru ouă

Ouăle vopsite în roșu nu lipsesc de pe masa de Paște. Nu multă lume știe că vopseaua chimică poate fi înlocuită de cojile de ceapă, în special cele de la ceapa roșie, care au un pigment foarte puternic, care poate fi folosit și pentru colorarea anumitor textile.

7. Vopsește părul

Pentru că pigmentul din cojile de ceapă este puternic, acestea pot să reprezinte și o vopsea de păr bună. Pur și simplu pune-le într-o cratiță și lasă-le la fiert pentru 30-60 de minute. Lasă apa să se răcească peste noapte apoi toarnă apa peste părul curat. Lasă pentru 30 de minute să acționeze, apoi clătește.

8. Ajută la crampele musculare

Citeste si: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”- kfetele.ro

Citeste si: Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cojile de ceapă au și alte beneficii pentru organism. Fierbe cojile pentru 10-20 de minute în apă, apoi lasă-le la infuzat. Scoate cojile din apă și bea ceaiul pentru a scăpa de crampele musculare.

9. Luptă împotriva mâncărimilor

Cojile de ceapă și usturoi au proprietăți anti-fungice care le fac eficiente în ameliorarea problemelor cu mâncărimea ale pielii, inclusiv piciorul atletului. Aplică pe piele apă infuzată cu ceapă pentru un efect relaxant.

10. Adăugați nutrienți în compost

Usturoiul și cojile de ceapă sunt o modalitate excelentă de a adăuga nutrienți la grămada de compost.

Citește și: Persoanele care au această afecțiune trebuie să aibă mare grijă când mănâncă murături. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă: „Nu le face bine”

ceapa, usturoi, coji legume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si