Postarea românului stabilit de șase ani în Canada a devenit virală pe rețelele sociale. „Gândiți-vă de două-trei ori înainte de a pleca", le transmite bărbatul celor din țară.

"Eu știu ce înseamnă să trăiești în Canada și costul vieții e foarte scump. Pentru a trăi o viață, normală, decentă, în Canada îți trebuie 6.000-7.000 de dolari”, spune românul.

Citește și: VIDEO. Povestea italianului de 54 de ani care lucrează ca șofer de autobuz, în Iași. "În Italia s-a stricat treaba. Nu mai ai bani să te duci în vacanță"

Potrivit acestuia, sunt foarte mulți șarlatani și oameni care vorbesc lucruri nereale despre Canada, doar pentru a face bani pe spatele emigranților.

roman canada

„Gândiți-vă de două-trei ori înainte de a pleca", le transmite bărbatul celor din țară.

[Sursa foto: Captură YouTube]

„Până în pandemie, chiriile erau destul de ieftine"

Oricine locuiește în Canada are nevoie de un venit considerabil pentru a face față cheltuielilor lunare extrem de ridicate, atrage atenția românul pe canalul său de You Tube.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Bărbatul stabilit în orașul Calgary din Canada spune că în ultimii ani chiria pe care o plătește s-a dublat.

El povestește că o familie cu doi copii trebuie să plătească acum între 2.500 și 3.000 de dolari canadieni lunar, în contextul în care, înaintea pandemiei de COVID, chiria nu trecea de 1.700-2.000 de dolari canadieni.

Citește și: O româncă de 41 de ani din Spania, obsedată de antrenorul de fitness, a ajuns pe mâna poliției. Ce a ajuns să-i facă

„Până în pandemie, chiriile erau destul de ieftine, îți permiteai să închiriezi o casă la vreo 1.500-1.700, maxim 2.000 de dolari. Acum, pentru a închiria o casă îți trebuie între 2.500 și 3.000 de dolari. E foarte greu să găsești o locuință. Trebuie luat în calcul și depozitul, care costă cât o lună de chirie și două”, a explicat românul.

Mâncarea, tot mai scumpă în Canada

facturile la electricitate, gaz și taxa de gunoi, ce pot varia între 400 și 700 de dolari pe lună, dar și costurile cu benzina sau motorina, ce pot ajunge între 500 și 1.000 de dolari pe lună, în funcție de distanțele parcurse lunar.

Românul spune că și costurile alimentelor au crescut enorm în ultimii ani în Canada.

„Mâncarea pentru o familie cu doi-trei copii te costă undeva între 1.800 și 2.500 de dolari pe lună. Bine, sunt oameni care sunt mai chibzuiți și cheltuie cu 100-200 de dolari mai puțin decât restul. Dar, oricum, fără 2.000-2.500 de dolari nu scapi”, spune el, potrivit Adevarul.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si