Pacienta Mihaela Alistar, în vârstă de 52 de ani, a povestit că nu a știut că are o tumoră cerebrală, în niciun caz una atât de mare, de peste 5 cm.

Citește și: VIDEO A învins cea mai nemiloasă boală! Un medic s-a tratat singur de cancer cerebral

"Nu ştiam că am tumoare. Ameţeam, cădeam aşa, nu leşinam, ci doar cădeam, mă împiedicam.

Mi s-a recomandat să fac un RMN", a declarat femeia din Iași.

Potrivit pacientei, ea a reușit să învingă boala cumplită datorită echipei de medici de la Iași. 

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns- wowbiz.ro

"La trei zile de la operație, sunt coerentă și pot vorbi, este o minune”, spune femeia.

Doctorul Lucian Eva, care este şi managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, a declarat că a fost necesară o intervenţie chirurgicală, microchirurgicală.

“A trecut printr-o intervenție chirurgicală, a trecut cu bine fără nicio sechelă postoperatorie. Ceea ce cred că este un lucru ce nu poate decât să o încurajeze”, a spus medicul ieșean.

Cum a decurs operația pe creier de la Iași

În cazul pacientei salvate de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, intervenția chirurgicală a fost explicată de managerul spitalului:

"În general, tumorile cerebrale pot fi tratate prin Radiochirurgia Stereotactică de tip Gamma Knife, indiferent de volumul acestora, dar cu câteva condiţii. Una dintre aceste condiţii este să nu aibă efect asupra ţesutului cerebral din jur.

Adică să nu provoace reacţii, ceea ce noi numim edem cerebral. Dacă există edem cerebral, Radiochirurgia Stereotactică de tip Gamma Knife nu este indicată, pentru că va produce o creştere a efectului compresiv asupra creierului şi atunci se va ajunge tot la operaţie. Şi este preferabilă intervenţia chirurgicală de ablaţie completă a tumorii sau, în cazul în care efectele sau complicaţiile sunt mai mari decât beneficiile unei rezecţii totale, se practică o rezecţie subtotală de golire, de micşorare a volumului tumoral, pentru ca ulterior să se poată face Radiochirurgie de tip Gamma Knife. Vorbim de tratamente multimodale şi de faptul că, având la dispoziţie toate aceste modalităţi de tratament, putem să gestionăm fiecare caz, să-l particularizăm, să facem un plan de tratament particularizat pentru fiecare pacient în parte", a explicat dr Lucian Eva.

Citește și: Florin Piersic a fost mutat de la ATI! Mesaj pentru toți oamenii care vor să vorbească cu el: „Sunt bine. Asta e cel mai important”

Cum a decurs operația pe creier de la Iași

Femeie salvată de medicii din Iași, după o operație pe creier 

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si