O balenă uriașă a eșuat în mod inexplicabil pe țărmul sud-vestic al Marii Britanii, iar experții în biologie marină au tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile de sănătate.

Citește și: VIDEO- Explozie de viață în Marea Barieră de Corali. Cercetătorii au observat că aceasta se reface miraculos

Localnicilor din Cornish li s-a spus să stea departe de o balena moartă, de 54 de picioare (18 metri), pe fondul temerilor că sângele mamiferului ar putea fi toxic, transmite Daily Mail.

Mamiferul uriaș a fost găsit mort miercuri pe plaja Fistral din Newquay de un surfer și a fost identificat ca fiind o balenă rară- a doua specie ca mărime din lume.

Balena face parte dintr-o specie rară

[Sursa foto: Daily Mail]

Creatura uriașă a fost găsită întinsă pe nisip, cu sânge în jurul gurii, stomacului și înotătoarelor laterale. Nu este clar ce i-a cauzat moartea sau sângerarea, deși în jurul feței se pot vedea mai multe urme de zgârieturi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Avertismentul vine în timp ce experții marini efectuează o autopsie a carcasei, iar agențiile locale pentru animale sălbatice decid dacă să permită balenei moarte să se întoarcă în mod natural în ocean sau dacă trebuie îndepărtată.

Temeri că animalul mort ar putea exploda

Localnicii au fost avertizați să stea departe, deoarece sângele animalului ar putea fi toxic și au existat temeri înainte de autopsie că animalul ar putea exploda.

A fost tras un cordon de protecție care a împiedicat publicul să se apropie de animalul marin.

balena esuata

O balenă a eșuat pe țărm

 

[Sursa foto: Daily Mail]

Anthea Hawtrey-Collier, ofițer de date la Cornwall Wildlife Trust, a avertizat că eșuarea balenelor cu aripioare este rare, dar uriașul mamifer este văzut din ce în ce mai mult în apele britanice.

Echipa de patologie marină din Cornwall a primit permisiunea de a efectua o autopsie "in situ”, a spus expertul pentru Telegraph.

Citește și: Momentele de groază prin care a trecut o echipă de filmare de la Netflix atacată de rechini: ”Toată barca a explodat”

„Descoperirile ar trebui să ne ajute să înțelegem de ce a murit acest animal și care este starea de sănătate a mărilor noastre. Și cum se descurcă aceste animale în apele noastre", a declarat Hawtrey-Collier.

Un voluntar de la Cornwall Wildlife Trust a spus că mamiferul are un „risc mare de a exploda”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si