Close sidebar
Close sidebar

Nu va lasati pacaliti de vacantele care costa cativa euro! Iata ce pregatesc agentiile de turism pentru anul 2018

O oferta suna mult prea bine ca sa fie adevarata? Probabil chiar asa e. Asadar nu va bucurati la vacantele de cativa euro. In general e vorba de un pret de baza, la care se adauga alte taxe in valoare de sute de euro.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Credeti ca subiectul legat de vacanta de vara s-a incheiat? Nici vorba. Abia acum trebuie sa incepem discutia adevarata despre plaja, soare si mai ales despre cat ne costa bronzul. S-au lansat deja primele oferte pentru vara lui 2018. Va spunem cum obtineti cele mai mari reduceri si cum sa evitati capcanele. Totul in rubrica stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

Agentiile de turism nu dorm. Si nici nu vor sa ne trimita doar la schi si la facut oameni de zapada.

ANA RADULESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM: “Avem foarte multe cereri pentru vara viitoare. Sunt destui turisti care rezerva din timp!”

Ati auzit bine. Romanii inteleg tot mai clar ca planurile pentru vacanta se fac cu mult timp inainte.

TEODOR CALIMANESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM: “Este un obicei ce capata proportii si in Romania.

Pe pietele mature se poarta de ani de zile acest sistem de inscrieri timpurii, sau early-book-ing-ul.

AVANTAJELE “INSCRIERII TIMPURII"

Cine isi alege vacanta din timp obtine reduceri insemnate. Ce inseamna din timp? Pai, din luna octombrie 2017 pentru iunie 2018. Si ce inseamna cu adevarat aceste reduceri... insemnate?

TEODOR CALIMANESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM: “Discutam despre reduceri 20, 25, 35 la suta.

Am vazut exemple cu 50 la suta, dar este exagerat. Adica, poti sa faci tariful mare si sa spui ca scazi 50 la suta. Dar undeva la 30-35 la suta merg aceste reduceri”.

Nu, agentiile de turism nu se gandesc la bunastarea fiecaruia dintre noi. E vorba de un calcul economic simplu. Pachetele turistice au fost deja cumparate de agentii economici. Si nimeni nu vrea sa tina conturile goale pana la primavara.

Asadar, mai bine vand de acum la preturi ceva mai mici, pentru a avea lichiditati.

UNDE NE BRONZAM IN 2018?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

TEODOR CALIMANESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM: “ Grecia va fi foarte ceruta anul viitor pentru ca piata vestica o cere. Si au crescut si tarifele”.

Vacanta fara griji se numeste all inclusive.

ANA RADULESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM: “Pentru Turcia, hotel de 5 stele, 450 de euro, la fel 7 nopti de cazare cu all-inclusive. Transport cu avion, taxe de aeroport”.

Dar ce spuneti de Rhodos, Corfu sau Creta?  “In insulele grecesti, hotel 3 sau chiar 4 stele, mic dejun, cu zbor inclus, mai puti taxele de aeroport, undeva la 300-350 de euro. Pana in 400 de euro”, mai spun reprezentantii.

Cine vrea sa mearga cu autocarul trebuie sa stie ca exista o arie larga de oferte si in acest domeniu. Dezavantajul? Drumul care dureaza mai mult. Desigur, preturile sunt mai mici.

TEODOR CALIMANESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM: “ 299, 399 de lei, 499 de lei. La inceputul lunii iunie. Un pret foarte bun, spunem noi. Cazare pentru o saptamana, transport cu autocarul”.

ANA RADULESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM: “ De asemenea, pentru Grecia pachetele cu autocarul sunt de la 140 de euro de persoana, 7 nopti de cazare, transport autocar, cazare fara masa”.

 

DAR DE IARNA AM UITAT?

Poate ca sunt unii dintre dumneavoastra care nu si-au facut planurile pentru vacanta de iarna.

Ideea e simpla. Faci rezervari din timp? Atunci iti alegi vacanta exact dupa dorintele tale. Explicatia nu-i foarte complexa: sunt locuri disponibile oriunde. In schimb, last minute-ul te poate trada. Exista locuri suficiente la munte si acum. Dar poate ca hotelul de langa partie s-a ocupat. Ori camerele disponibile sunt catre sosea, iar zgomotul e deranjant.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

TEODOR CALIMANESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM: “Pentru last minute vorbim de vanatoarea de oferte. Acolo poti sa gasesti oferta sau poti sa n-o gasesti”.

Craciunul sau Revelionul in Praga, Viena sau pe partie in Austria costa cam 500 de euro. Si inca se gasesc oferte. In tara noastra, cea mai cautata destinatie este Valea Prahovei.

Desigur, exista si locuri care se epuizeaza cu mult timp inainte. In perioada sarbatorilor, fie ca sunt de iarna sau cele pascale, locurile libere sunt putine. Asadar, faceti rezervari din timp. Spre exemplu, acum se fac rezervari la Ierusalim pentru perioada aprilie-mai.

SI TOTUSI, MAI FACEM CEVA ECONOMII?

Mergem mai departe cu discutia legata de vacanta. Haideti sa presupunem ca vizitam sudul Frantei. Incepem la Lyon, unde avem 2 posibilitati. Platim bilet de intrare la fiecare obiectiv turistic sau ne cumparam un city-pass.

In acest caz, pentru 3 zile trebuie sa platim 37,90 de euro. Daca vrem si transferul catre aeroport, pretul va fi de 57 de euro.

Cele mai importante obiective turistice din Lyon plus transferul de la aeroport in oras si inapoi, ne scot din buzunar 80 de euro. Cardul care include toate acestea costa numai 57 de euro. Ne continuam excursia. Dam o raita si prin Marsilia.

Biletele platite cash pentru fiecare obiectiv turistica ne scot din buzunare peste 45 de euro. Cardul costa numai 33 de euro. In plus, aceste pass-uri includ si transportul in comun din fiecare oras in parte. Metrou, autobuz, tramvai! Si ofera reduceri la restaurante si magazine. Doar ca au o perioada de valabilitate: 24, 48 sau 72 de ore. Asadar, gratuitatile si reducerile sunt valabile doar in acest interval, din primul moment in care folositi cardul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI