Nuci umplute ca la bunica. Rețeta perfectă
Nuci umplute rețeta bunicii. Nucile pot fi umplute fie cu cremă de ciocolată, cu cremă de lapte sau cu cremă de lămâie. Cum se fac nucile umplute clasice
Nuci umplute rețeta bunicii. În amintirea anilor de copilărie, va propunem să vă răsfăţaţi simţurile cu reţeta de nuci umplute.
Nucile umplute cu cremă sunt realizate după o rețetă tradițională ți cu siguranță îți vor satisface pofta de dulce.
Dacă vrei să simti gustul copilariei, aceste nuci umplute îți vor trezi amintiri din bucătaria bunicii.
Forma de nuci o găsiţi fie în bucătăria bunicii, fie în piață.
- 200g de unt (preferabil cu 80% grăsime)
- 650g de făină (începe cu 600 de grame şi mai adaugă în cazul în care consideri că e nevoie; aluatul trebuie să iasă moale, dar suficient de ferm încât să poţi lucra uşor cu el)
- 4 ouă (3 dacă sunt foarte mari)
- 3-4 linguri de zahăr (în funcţie de cât de dulce îţi doreşti să fie aluatul, doar ţine cont de faptul că poţi tăvăli nucile umplute prin zahăr pudră la final)
- 1 pliculeţ de praf de copt
- marginile rămase după cosmetizarea „cojilor"+ biscuiţi simpli, cât e necesar ca să obţii după combinarea celor două o cantitate de aproximativ 200 de grame
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 150 g de zahăr pudra
- 200g de nuca mărunţită
- o esenţă de rom
- o lingură plină de cacao de bună calitate
- lapte- aproximativ 200 ml sau cât e nevoie pentru a aduce crema la consistentă dorită
Pentru a prepara aluatul, bate untul cu zahărul până ce obţii o pastă fină.
Nuci umplute rețeta bunicii. Adaugă ouăle unul câte unul.
Încorporează treptat făina în care ai adăugat şi pliculeţul de praf de copt.
Frământă uşor aluatul, doar cât să îl aduci la un loc într-o bilă.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Formează biluţe de aproximativ 5-7 grame din aluat- este suficient pentru cele mai multe tipuri de forme. Fă doar câteva, însă, încearcă-le în formă şi ajustează-le apoi dimensiunea în funcţie de cât e nevoie.
Nuci umplute rețeta bunicii. Unge forma în interior cu ulei sau unt topit, pune biluţele de aluat în ea, pune forma pe aragaz, preseaz-o bine şi las-o pe foc pentru câteva minute pe ambele părţi. După prima „tură" vei ştii exact care este timpul ideal de coacere. Când sunt gata, „cojile" se vor desprinde uşor de pe formă.
Dacă e cazul, le poţi ajuta uşor cu vârful unui cuţit sau cu o furculiţa.
De cele mai multe ori cojile din aluat nu vor ieşi perfecte, aşa că ajustează-le marginile cu ajutorul unui cuţit şi păstrează bucăţelele pentru crema.
Pentru a prepară crema doar amestecă bine ingredientele menţionate mai sus şi adaugă cât lapte e nevoie pentru a o aduce la consistentă dorită.
Nuci umplute rețeta bunicii. Umple cojile cu crema şi lipeşte-le uşor. Şterge excesul de pe margini cu un şerveţel de bucătărie.