Close sidebar
Close sidebar

Număr record de spitalizări în 14 țări din Europa. Impactul pandemiei, cel mai agresiv în Cehia, România și Belgia

Chiar dacă Franţa, Spania, Ucraina şi Italia sunt în fruntea clasamentului ca număr total de bolnavi spitalizaţi din cauza COVID-19, România se află pe locul doi în Europa, după Cehia, la numărul de pacienți raportați la populație.

Razvan Ilie,

Criză fără precedent în Europa

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri, 30 octombrie 2020, un număr record de persoane internate la Terapie Intensivă în România- 917, tot azi fiind stabilit și cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice. Chiar dacă, în ultimele săptămâni, România a crescut capacitatea sistemului ATI cu câteva sute de paturi, prognozele nu sunt prea optimiste cu privire la momentul în care nu vor mai fi locuri pentru pacienții în stare gravă.

Citeste si: VIDEO- Padre se luptă cu coronavirusul. Enoriașii se roagă pentru el

Cel puţin 14 ţări din Europa au atins în această săptămână un număr record de spitalizări legate de coronavirus într-un moment în care al doilea val al pandemiei loveşte regiunea, potrivit datelor oficiale analizate de AFP.

Raportate la populaţia lor, ţările cele mai afectate sunt în prezent Republica Cehă, care înregistrează 62 de bolnavi la 100.000 de locuitori, urmată de România (57), Belgia (51) şi Polonia (39).

Citeste si: Noi focare de COVID-19 în România. Mai mulți medici infectați cu virusul

Un vârf de spitalizări în valul doi al pandemiei

În grupul ţărilor care au atins în ultimele zile un vârf al spitalizărilor fără precedent se află Polonia (14.631 bolnavi), Republica Cehă (6.604) şi Belgia (5.924), care au şi cel mai mare număr de paturi ATI ocupate. Urmează Ungaria, Bulgaria, Portugalia, Austria, Slovacia, Croaţia, Slovenia, Albania, Letonia, Islanda şi Gibraltar, potrivit ultimelor bilanţuri disponibile.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Franţa (21.160), Spania (17.520), Ucraina (16.332) şi Italia (15.964) sunt de altfel în fruntea clasamentului ca număr total de bolnavi spitalizaţi din cauza COVID-19.

Tendinţa este în creştere peste tot în Europa

În total, peste 135.000 de bolnavi de COVID-19 sunt înregistraţi în prezent în cele 35 de ţări studiate, faţă de mai puţin de 100.000

în urmă cu o săptămână, potrivit Agerpres.

Ţările în care creşterea a fost cea mai puternică în raport cu săptămâna precedentă sunt Serbia (+97%), Belgia (+81%), Austria (+69%) şi Italia (+65%), ele fiind printre cele care au cel puţin 200 de paturi ocupate.

România: 103 de morţi în ultimele 24 de ore

Până vineri, 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România.

În intervalul 29.10.2020 (10:00) – 30.10.2020 (10:00) au fost raportate 103 decese (64 bărbați și 39 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 30 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si:   Bărbat din Iași, infectat a treia oară cu coronavirus. Medicii iau în calcul un scenariu dezastruos

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI