Primul test. Există un semn ascuns în acest fundal roșu cu pete – însă un număr mic de oameni "cu văz ascuțit" îl pot observa, potrivit unui nou test publicat de Daily Mail.

Citește și: Ce vezi prima oară în această iluzie optică? Răspunsul spune ceva esențial despre personalitatea ta

Poți să vezi numărul ascuns în imagine?

Poți să vezi numărul ascuns în imagine?

[Sursa foto: Daily Mail]

Un muzicolog a distribuit pe Twitter o imagine a unui fundal roșu picățele albe.

Secretul este că în imagine se află un număr ascuns și experții în iluzii optice spun că ai nevoie de răbdare pentru a identifica aceste cifre.

Citește și: Numai geniile pot găsi numărul ascuns în această iluzie optică. Testul IQ care îți antrenează puterea de concentrare

De la o cutie de Coca Cola care nu este de fapt roșie până la pompele de combustibil care par să-și schimbe culoarea, mai multe iluzii optice uluitoare au ajuns virale în ultimele luni.

Citește și: Iluzia optică virală. Obiectele încep să dispară sub ochii tăi

Dar cel mai recent truc care a luat internetul cu asalt este, fără îndoială, unul dintre cele mai dificile de până acum. Muzicologul @thefigen a distribuit pe Twitter o imagine cu un fundal roșu cu pete, cu un număr ascuns în interiorul acestuia.

Poți să vezi numărul ascuns în imagine?

Poți să vezi numărul ascuns în imagine?

[Sursa foto: Daily Mail]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Răspunsurile au fost variate pe rețelele sociale. Un comentator a susținut că răspunsul este 7, în timp ce altul a sugerat 574. Un utilizator derutat de pe Twitter a glumit că răspunsul a fost pur și simplu „o migrenă puternică”.

Citește și: Ai un IQ peste medie dacă găsești pisica din imagine în 7 secunde. Testul care a îți dezvoltă capacitatea de concentrare și abilitățile de rezolvare a problemelor

Cu toate acestea, răspunsul corect este 571. Ca să îl puteți vedea, încercați să înclinați ecranul înainte și înapoi pentru a schimba unghiul imaginii.

Altă soluție: strângeți ochii și ar trebui să surprindeți momentul în care apare numărul magic.

Număr ascuns într-un joc de confetti

O altă iluzie optică cu număr ascuns care i-a derutat pe comentatorii de pe internet este cea de mai jos.

Site-ul de jocuri online Jackpot Joy, a creat o imagine care conține un număr ascuns într-un joc de confetti.

Poți să vezi numărul ascuns în imagine?

Poți să vezi numărul ascuns în imagine? Răspunsul mai jos

[Sursa foto: Daily Mail]

Alex Fagelson, creatorul imaginii, spune: „Indiciul pentru a rezolva această iluzie dificilă este să îndepărtezi cât de mult fotografia sau să o micșorezi pe ecran. Deodată numărul secret va fi dezvăluit".

Ideea este că numărul este ascuns doar în partea de jos a imaginii și poate fi văzut dacă știi un indiciu suplimentar: e scris cu culoarea verde.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Răspunsul corect la testul de mai sus este:  

Iluzia optică a "peretelui cafenelei" a fost descrisă pentru prima dată de Richard Gregory, profesor de neuropsihologie la Universitatea din Bristol, în 1979.

Efectul vizual neobișnuit a fost observat în modelul de faianță de pe peretele unei cafenele din apropiere. Iluzia i-a ajutat pe neuropsihologi să studieze modul în care informația vizuală este procesată de creier.

Iluzia a fost folosită și în aplicații de design grafic și de artă, precum și în aplicații arhitecturale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si