Poți să vezi numărul ascuns în imagine? Doar 2% dintre oameni rezolvă această iluzie optică
Poți să vezi numărul ascuns în imaginile de mai jos? Pentru foarte mulți oameni acest tip de test vizual este aproape imposibil de rezolvat, în timp ce alții au găsit soluția de a privi în așa fel încât să se vadă numărul ascuns din spatele imaginilor.
Author: Sorin Negru miercuri 14 iunie 2023 , 15:35
Primul test. Există un semn ascuns în acest fundal roșu cu pete – însă un număr mic de oameni "cu văz ascuțit" îl pot observa, potrivit unui nou test publicat de Daily Mail.
De la o cutie de Coca Cola care nu este de fapt roșie până la pompele de combustibil care par să-și schimbe culoarea, mai multe iluzii optice uluitoare au ajuns virale în ultimele luni.
Dar cel mai recent truc care a luat internetul cu asalt este, fără îndoială, unul dintre cele mai dificile de până acum. Muzicologul @thefigen a distribuit pe Twitter o imagine cu un fundal roșu cu pete, cu un număr ascuns în interiorul acestuia.
Răspunsurile au fost variate pe rețelele sociale. Un comentator a susținut că răspunsul este 7, în timp ce altul a sugerat 574. Un utilizator derutat de pe Twitter a glumit că răspunsul a fost pur și simplu „o migrenă puternică”.
Cu toate acestea, răspunsul corect este 571. Ca să îl puteți vedea, încercați să înclinați ecranul înainte și înapoi pentru a schimba unghiul imaginii.
Altă soluție: strângeți ochii și ar trebui să surprindeți momentul în care apare numărul magic.
Număr ascuns într-un joc de confetti
O altă iluzie optică cu număr ascuns care i-a derutat pe comentatorii de pe internet este cea de mai jos.
Site-ul de jocuri online Jackpot Joy, a creat o imagine care conține un număr ascuns într-un joc de confetti.
Alex Fagelson, creatorul imaginii, spune: „Indiciul pentru a rezolva această iluzie dificilă este să îndepărtezi cât de mult fotografia sau să o micșorezi pe ecran.
Deodată numărul secret va fi dezvăluit".
Ideea este că numărul este ascuns doar în partea de jos a imaginii și poate fi văzut dacă știi un indiciu suplimentar: e scris cu culoarea verde.
Iluzia optică a "peretelui cafenelei" a fost descrisă pentru prima dată de Richard Gregory, profesor de neuropsihologie la Universitatea din Bristol, în 1979.
Efectul vizual neobișnuit a fost observat în modelul de faianță de pe peretele unei cafenele din apropiere. Iluzia i-a ajutat pe neuropsihologi să studieze modul în care informația vizuală este procesată de creier.
Iluzia a fost folosită și în aplicații de design grafic și de artă, precum și în aplicații arhitecturale.