In articol:
Primul test. Există un semn ascuns în acest fundal roșu cu pete – însă un număr mic de oameni "cu văz ascuțit" îl pot observa, potrivit unui nou test publicat de Daily Mail.
Citește și: Ce vezi prima oară în această iluzie optică? Răspunsul spune ceva esențial despre personalitatea ta
Un muzicolog a distribuit pe Twitter o imagine a unui fundal roșu picățele albe. Secretul este că în imagine se află un număr ascuns și experții în iluzii optice spun că ai nevoie de răbdare pentru a identifica aceste cifre.
Citește și: Iluzia optică virală. Obiectele încep să dispară sub ochii tăi
Dar cel mai recent truc care a luat internetul cu asalt este, fără îndoială, unul dintre cele mai dificile de până acum.
Răspunsurile au fost variate pe rețelele sociale. Un comentator a susținut că răspunsul este 7, în timp ce altul a sugerat 574. Un utilizator derutat de pe Twitter a glumit că răspunsul a fost pur și simplu „o migrenă puternică”.
Cu toate acestea, răspunsul corect este 571. Ca să îl puteți vedea, încercați să înclinați ecranul înainte și înapoi pentru a schimba unghiul imaginii.
Altă soluție: strângeți ochii și ar trebui să surprindeți momentul în care apare numărul magic.
Număr ascuns într-un joc de confetti
O altă iluzie optică cu număr ascuns care i-a derutat pe comentatorii de pe internet este cea de mai jos.
Site-ul de jocuri online Jackpot Joy, a creat o imagine care conține un număr ascuns într-un joc de confetti.
Alex Fagelson, creatorul imaginii, spune: „Indiciul pentru a rezolva această iluzie dificilă este să îndepărtezi cât de mult fotografia sau să o micșorezi pe ecran. Deodată numărul secret va fi dezvăluit".
Ideea este că numărul este ascuns doar în partea de jos a imaginii și poate fi văzut dacă știi un indiciu suplimentar: e scris cu culoarea verde.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Răspunsul corect la testul de mai sus este:
Iluzia optică a "peretelui cafenelei" a fost descrisă pentru prima dată de Richard Gregory, profesor de neuropsihologie la Universitatea din Bristol, în 1979.
Efectul vizual neobișnuit a fost observat în modelul de faianță de pe peretele unei cafenele din apropiere. Iluzia i-a ajutat pe neuropsihologi să studieze modul în care informația vizuală este procesată de creier.
Iluzia a fost folosită și în aplicații de design grafic și de artă, precum și în aplicații arhitecturale.