Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Numărul turiștilor din România, în creștere. Peste 7,3 milioane de persoane și-au petrecut cel puțin o noapte într-un hotel

Numărul turiștilor care au ales o destinație din România a crescut în primele 7 luni ale acestui an cu peste 14 procente față de aceeași perioadă de anul trecut. Printre cele mai căutate destinații se numără Bucureștiul, Brașovul și Constanța.

Redactia Stirile Kanal D,

Numărul turiștilor din România, în creștere. Peste 7,3 milioane de persoane și-au petrecut cel puțin o noapte într-un hotel

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Adrian Jătăreanu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Numărul turiștilor care au ales o destinație din România a crescut în primele 7 luni ale anului cu peste 14%

„Românii și străinii pare că au căpătat un apetit tot mai mare pentru vacanțele petrecute în România. Specialiștii de la Institutul Național de Statistică spun că numărul sosirilor în unitățile de cazare din țara noastră, în primele 6 luni, a crescut cu 14,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Practic, peste 7,3 milioane de persoane și-au petrecut cel puțin o noapte într-un hotel, o pensiune sau o cabană din țara noastră.

Bineînțeles că aceste informații vin și cu un clasament al celor mai căutate destinații din România. Bucureștiul se află pe primul loc la numărul de sosiri, cu peste 1 milion de persoane. Pe poziția a doua se află Brașovul, cu 816.400 de turiști. Iar topul este completat de Constanța, cu 808.000 de persoane care s-au cazat într-o unitate turistică.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: O româncă din Italia, vedetă pe OnlyFans, a pus pe jar autoritățile. Schema prin care Mădălina a păcălit statul cu 1,5 milioane de euro- antena3.ro

Nu doar românii preferă vacanțele petrecute în țara noastră, ci și străinii. În perioada 1 ianuarie- 31 iulie 2023, 15,8% din numărul total al turiștilor care au venit în România au fost străini, restul de 84,2% au fost străini.

Și aceiași specialiști de la INS mai spun că sejurul mediu al turiștilor străini în România a fost de 2,1 zile, în timp ce turiștii străini au preferat să stea 2,2 zile.”, transmite Adrian Jătăreanu, reporter Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI