Mihaela Bilic a explicat ca pentru fiecare om in parte notiunea de "o masa" este foarte diferita.
" Ce numeşte fiecare 'o masă este foarte diferit de la om la om. Am văzut femei care atunci când spun mic dejun, se referă de fapt la o cafea cu lapte. Alţii, când vorbesc despre mic dejun, vorbesc despre o masă bogată şi ei chiar cred că aşa trebuie să fie.
Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro
Nutritionista sustine ca organismul uman poate sa supravietuiasca destul de mult fara hrana.
"Construcţia noastră naturală este cam păguboasă pentru 2016. Noi suntem construiţi să facem faţă mai degrabă absenţei mâncării, decît abundenţei ei. În consecinţă, nu numai că nu trebuie să mâncăm trei mese pe zi, dar putem să nu mâncăm în fiecare zi! Noi suntem proiectaţi ca ursul! Mâncăm când găsim mâncare, pentru a supravieţui! De aceea, avem o alarmă a saţietăţii atât de laxă, pentru că dacă nu era aşa, ne punea Natura hormonul saţietăţii în gât! După prima îmbucătura, gata! Nu, ni
Silueta este un indiciu mai rapid. Grăsimea nu îmbolnăveşte decât atunci când devine morbidă, cînd ajunge la obezitate.
Pentru că treaba asta cu mâncarea este doar o chestiune de cantitate! Numai noi putem şti ce facem şi numai noi trebuie să fim oneşti cu noi înşine. Nici n-ar trebui să ajungem la nutriţionist, dacă am fi sinceri cu noi până la capăt. Fiindcă întrebarea pe care eu o pun şi care trebuie pusă de fiecare în parte este nu eu ce să mănânc, ci eu de ce mănânc?
Natura ne-a proiectat atât de performant, încât nu putem muri de foame. Natura a inventat gluconeogeneză. Când nu avem glucoză, murim, aşa că ficatul, când ne e foame, când nu mâncăm, va face glucoză din orice. De aceea organismul îşi face rezerve de grăsime, ca la o adică, ficatul să o poată converti în glucoză când este nevoie de ea! Acesta este şi fenomenul prin care slăbim! Prin gluconeogeneză! Deci, dacă organismul nu primeşte, produce din ce are. Culmea este că şi atunci când termină rezervele de grăsime, ficatul continuă să facă glucoză de data asta din proteinele din fibra musculară. Deci nici atunci nu murim. Vă aduceţi aminte de imaginea cu oamenilor din lagăre? Erau piele şi os, pentru că ficatul topea proteina musculară pentru a susţine viaţa. Nu mureau din asta, altele erau cauzele…, spune Mihaela Bilic, pentru life.ro.
Foto: Marius Bărăgan