In articol:
Un asemenea apartament se vinde în mod normal la suma de peste 80 de mii de euro. Doamna Suciu a cumpărat apartamentul la fabuloasa sumă de 723 de lei. Proaspăta proprietară spune că imobilul nu este un tun, ci doar finalul unor lupte care au durat 27 de ani cu Primăria.
Primăria a susținut că imobilul nu poate fi vândut
„Uitați-vă! Noi a trebuit să înlocuim fereastra aceasta pentru că nu se închidea.
Doamna Suciu ține în mână titlul de proprietate rămas în URSS. Primăria a susținut că nu poate fi vândut apartamentul pe care femeie doar ce l-a achiziționat la minunata sumă de 732 de lei. Proprietara în vârstă de 85 de ani spune că nu este un tun imobiliar, ci finalul celor 27 de ani de lupte cu Primăria.
Apartamentul din secolul XIX a fost închiriat soților Suciu în anul 1959. În anul 1996 soții au făcut cerere de cumpărare. Potrivit legii, prioritate au chiriașii dar cei doi s-au lovit de un imens refuz.
Citește și: Mesajele înfricoșătoare ale unui milionar "cripto” înainte de a fi găsit într-o valiză, în Argentina
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
„Au spus: casa e fără titlu de proprietate, deoarece a fost dată ca despăgubire de război statului sovietic, după război”, a povestit Lucia Suciu, proaspăta proprietară a apartamentului.
Primăria a spus că apartamentul nu poate fi vândut. Totul s-a întâmplat așa până când familia a aflat că alți oameni din imobil pot cumpăra. După nenumărate petiții, femeia care a rămas văduvă între timp, a dat în anul 2021 autoritățile în judecată. Instanța a decis că femeia poate cumpăra apartamentul la prețul cu care acesta se vindea în anul 1966, când a fost depusă cererea.
„Legea 112 din 1995 spune foarte clar modul în care se face calculul. Astfel încât s-a ajuns ca persoana respectivă astăzi să plătească acea sumă de bani, 723 de lei. Legea 112 din 1995 spune foarte clar modul în care se face calculul. Astfel încât s-a ajuns ca persoana respectivă astăzi să plătească acea sumă de bani, 723 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
„Atunci era vreo 70 şi ceva de mii, sau aşa ceva, acum este 700 şi ceva de lei. În alte condiţii, preţul ar fi considerabil mai mare”, a completat proprietara.