Maria Tetișan:  ”Trebuie îngrijite foarte frumos, dacă le iubești ele simt că vorbești cu ele. Trebuie îngrijite ca pe copii!”

La doar 16 kilometri de Baia Mare trăiește Maria Tetișan, cunoscută ca Maria Olandeza. Porecla este evidentă, vine de la faptul că bunica are în curtea ei peste 12.000 de fire de lalele, semințele le-au adus copiii ei, care lucrează în Țările de Jos.

Citește și: VIDEO- Laleaua Vlăsiei, prima lalea românească pe cale să fie recunoscută în toată lumea

Maria Tetișan:  ”Prima dată pasiunea a venit din trecut, eu le iubesc, mi-s dragi și mulțumesc copiilor mei, am copii deosebiți. Ei au adus prima dată pe cele roșii, iar pe celelalte, celălalt băiat.”

Bunica Maria a reușit să aducă Olanda în grădina ei

Dintr-un mic colț colorat, grădina Mariei s-a tranformat într-o adevărată expoziție de flori. Femeia spune că plantele îi schimbă starea de spirit și o fac fericită.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Maria Tetișan:  ”Când sunt gata, o rupi și o lași așa. Și de aici, abia când e uscat se cosește. Îmi pare rău de ele că le iubesc, și ele pe mine. Dar 3 săptămâni tot țin!”

Vecinii Mariei îi apreciază grădina, mai ales că mereu vin sute de turiști să i-o viziteze.

Vecin: ”Mie îmi plac și femeile, și florile.

Tanti Măriuca, nu te lăsa, că astea-ți dau putere.”

Vecină: ”Sunt foarte frumoase, ea iubește florile și dacă copiii sunt în Olanda i-au trimis bulbi de mulți ani!”

Acum, lalelele sunt la un pas să se usuce, așa că Maria Olandeza se uită cu dor la ele până primăvara următoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si