Un restaurant tip fast-food foarte cunoscut in orasul Bath din Anglia a fost ultimul loc in care s-a oprit Chloe Gilbert inainte sa moara. Fata, impreuna cu un prieten, si-au comandat kekab cu salata si chipsuri, iar in mai putin de doua ore, tanara de 15 ani a intrat in soc anafilactic si a murit.
Chloe se stia alergica la lapte si avea mereu un medicament antialergic la ea, insa nu a stiut ca in
kekab era si iaurt, produs care i-a produs o reactie alergica extrem de violenta. Desi a fost chemata o salvare, iar medicii au facut tot ce le-a stat in putinta ca sa ii salveze viata fetei, Chloe a murit pe 5 martie 2017. Tot in acea zi a fost inchis si restaurantul de catre politie si s-a deschis un proces de investigare a standardelor de comert si siguranta produselor alimentare, impreuna cu autoritatile.
Riad Benotman, in varsta de 37 de ani, proprietarul fast-foodului a recunoscut in fata instantei ca nu a actualizat documentatia in ce priveste alergenii si nici nu a marcat produsele alimentare periculoase pentru persoanele cu alergii.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro
Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro
Judecatorul a decis sa il amendeze pe Benotman cu 800 de lire si l-a obligat sa achite costurile de judecata acumulate pana in prezent, 2.000
de lire sterline si i-a spus ca el este cel care va trebui sa traiasca in fiecare zi cu ceea ce i s-a intamplat fetei.
sursa: dailymail.co.uk