O întreagă familie a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu o bacterie. Toții membrii au mâncat caș cumpărat de la Piața Agroalimentară din Focșani înainte să înceapă să se simtă rău.

După acest incident, inspectorii DSP Vrancea au deschis o anchetă. Aceștia au descoperit bacterii periculoase în produsul lactat.

Citește și: Invazie de alge la Marea Neagră! Turiștii se plâng de situația de pe plajă: ”Intri om și ieși Shrek”

inspectorii dsp, lactate, piata, intoxicatie

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„În urma anchetei epidemiologice efectuate în cazul focarului de toxiinfecţie alimentară, s-a constatat că, pe 23.06.2024, o persoană a cumpărat caş de oaie din Boxa Lactate din Piaţa Moldovei Focşani şi l-a consumat împreună cu familia (mamă, tată şi fiu), la ora 13,30.

Aproximativ două ore după consum, toţi membrii familiei au prezentat simptome specifice toxiinfecţiilor alimentare: febră, frisoane, cefalee, vertij, vărsături, crampe abdominale şi diaree. Aceştia s-au prezentat la UPU şi au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase până la data de 25.06.2024.

Echipa DSP a verificat domiciliul pacienţilor şi Piaţa Moldovei, de unde a fost cumpărat caşul, pentru a recolta probe de sanitaţie şi o probă din caşul de oaie. S-a efectuat şi un control la stâna de unde provenea produsul lactat. Toate cele şapte teste de sanitaţie (suprafeţe de lucru, vitrină frigorifică, cântar, cuţit, mâini) au arătat depăşiri ale parametrilor microbiologici, fiind identificate bacterii coliforme şi stafilococ coagulazo-pozitiv.

În proba de caş de oaie s-au găsit stafilococ coagulazo-pozitiv, enterobacteriacee şi alte colonii”, se arată într-un comunicat al DSP Vrancea.

Stâna la care era făcut cașul, plină de nereguli 

Inspectorii DSP au găsit mai multe nereguli la stâna la care a fost făcut cașul. Printre acestea se numără nerespectarea normelor de igienă și lipsa calificării personalului responsabil cu igiena. 

„Cele mai grave abateri constatate sunt totuşi cele privind organizarea activităţii de comercializare a acestor produse de către Administraţia Pieţelor Focşani. În Piaţa Moldovei s-au constatat: lipsa graficelor de monitorizare a temperaturii în vitrinele frigorifice, curăţenia insuficientă în zona adiacentă boxelor şi vitrinelor frigorifice, efectuată de personalul de curăţenie al Administraţiei Pieţei, lipsa produselor biocide necesare pentru dezinfectarea suprafeţelor şi pavimentelor, personalul de curăţenie nu a urmat cursurile de igienă, oficiul pentru prelucrarea ustensilelor de curăţenie necesită lucrări de igienizare (lavoar insalubru, pereţi şi pavimente insalubre), lipsa serviciilor de dezinfectare şi deratizare, în vestiarul personalului de curăţenie a fost găsită o ladă frigorifică cu brânză de oaie congelată, cu acceptul administraţiei pieţei”, au precizat reprezentanţii DSP Vrancea.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Reprezentanții DSP au luat măsuri și au aplicat sancțiuni atât Administrației Piețelor din Focșani, care a primit o amendă de 39 de mii de lei, cât și producătorului, care a primit o amendă în valoare de 8600 de lei.  

Citește și: Autospeciala pompierilor, cuprinsă de flăcări! Salvatorii intervin la un incendiu de vegetație din Popești-Leordeni

inspectorii dsp, lactate, piata, intoxicatie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si