O familie din Teleorman s-a imprumutat la banca pentru a-si trimite cei sase copii la scoala. Cu cei 750 de lei imprumutati, parintii au reusit sa cumpere ghiozdane, rechizite si cateva haine
O familie din Teleorman, care traieste la limita subzistentei, a fost nevoita sa faca un credit bancar pentru ca cei sase copii sa poata sa inceapa noul an scolar. Cu cei 750 de lei imprumutati, parintii au reusit sa cumpere ghiozdane, rechizite si cateva haine pentru copii.
Ion (68 de ani) şi Stela Pandele (48 de ani) din comuna Scrioaştea au împreună nouă copii, dintre care şase sunt de vârstă şcolară. Trăiesc din pensia de 500 de lei cu care Ion Pandele s-a ales după 33 de ani de muncă. Venitul le este completat de alocaţiile copiilor, ceea ce înseamnă încă 500 de lei. Cu un venit lunar de aproape 1000 de lei, familia Pandele trăieşte, lună de lună, la limita supravieţuirii.
În casa construită la marginea comunei Scrioaştea, din banii strânşi cu greu din alocaţiile copiilor, familia Pandele nu a reuşit să aducă până acum energie electrică. ”Avem curent pentru că ne-au lăsat vecinii să ne legăm la ei. Am avut un generator, însă consumul era prea mare. Este mai avantajos aşa, în casa vecină nu locuieşte nimeni şi noi plătim factura lună de lună”, spune Ion Pandele.
Trei dintre baietii familiei Pandele cu varste cuprinse intre 16 si 13 ani sunt toti elevi in clasa a VIII a, dupa ce 2 dintre ei au ramas repetenti.
Loredana, elevă în clasa a IV-a, este mândria familiei Pandele. În ciuda dificultăţilor materiale, fetiţa a reuşit an de an să termine şcoala cu premiul I. Îi place să înveţe şi are ca disciplină preferată matematica. Şi-a petrecut vacanţa de vară citind şi lucrând exerciţiile neterminate din manualele de la şcoală. ”Ei îi place şcoala. De 1 iunie a luat locul I pe şcoală la un concurs de desen.
Este foarte conştiincioasă. După ce vine de la şcoală, se apucă de teme imediat", spune mama fetei. Loredana visează să ajungă poliţist, vrea să meargă la liceu şi să reuşească să fie admisă la facultate.
În ciuda neajunsurilor şi a luptei zilnice pentru supravieţuire, familia Pandele îşi îndeamnă copiii să meargă la şcoală şi n-ar concepe ca vreunul dintre copii să abandoneze şcoala: "Le-am spus să înveţe carte.
Ai carte, ai parte. Ca să aibă o viaţă mai bună, trebuie neapărat să meargă la şcoală şi să înveţe. Numai aşa o să reuşescă în viaţă"
Ion (68 de ani) şi Stela Pandele (48 de ani) din comuna Scrioaştea au împreună nouă copii, dintre care şase sunt de vârstă şcolară. Trăiesc din pensia de 500 de lei cu care Ion Pandele s-a ales după 33 de ani de muncă.
Venitul le este completat de alocaţiile copiilor, ceea ce înseamnă încă 500 de lei. Cu un venit lunar de aproape 1000 de lei, familia Pandele trăieşte, lună de lună, la limita supravieţuirii.
În casa construită la marginea comunei Scrioaştea, din banii strânşi cu greu din alocaţiile copiilor, familia Pandele nu a reuşit să aducă până acum energie electrică. ”Avem curent pentru că ne-au lăsat vecinii să ne legăm la ei.
Am avut un generator, însă consumul era prea mare. Este mai avantajos aşa, în casa vecină nu locuieşte nimeni şi noi plătim factura lună de lună”, spune Ion Pandele. Trei dintre baietii familiei Pandele cu varste cuprinse intre 16 si 13 ani sunt toti elevi in clasa a VIII a, dupa ce 2 dintre ei au ramas repetenti, scrie ziarul Adevarul.
Loredana, elevă în clasa a IV-a, este mândria familiei Pandele. În ciuda dificultăţilor materiale, fetiţa a reuşit an de an să termine şcoala cu premiul I. Îi place să înveţe şi are ca disciplină preferată matematica. Şi-a petrecut vacanţa de vară citind şi lucrând exerciţiile neterminate din manualele de la şcoală. ”Ei îi place şcoala. De 1 iunie a luat locul I pe şcoală la un concurs de desen. Este foarte conştiincioasă. După ce vine de la şcoală, se apucă de teme imediat", spune mama fetei. Loredana visează să ajungă poliţist, vrea să meargă la liceu şi să reuşească să fie admisă la facultate.
În ciuda neajunsurilor şi a luptei zilnice pentru supravieţuire, familia Pandele îşi îndeamnă copiii să meargă la şcoală şi n-ar concepe ca vreunul dintre copii să abandoneze şcoala: "Le-am spus să înveţe carte. Ai carte, ai parte. Ca să aibă o viaţă mai bună, trebuie neapărat să meargă la şcoală şi să înveţe. Numai aşa o să reuşescă în viaţă".