Ion (68 de ani) şi Stela Pandele (48 de ani) din comuna Scrioaştea au împreună nouă copii, dintre care şase sunt de vârstă şcolară. Trăiesc din pensia de 500 de lei cu care Ion Pandele s-a ales după 33 de ani de muncă. Venitul le este completat de alocaţiile copiilor, ceea ce înseamnă încă 500 de lei. Cu un venit lunar de aproape 1000 de lei, familia Pandele trăieşte, lună de lună, la limita supravieţuirii.
În casa construită la marginea comunei Scrioaştea, din banii strânşi cu greu din alocaţiile copiilor, familia Pandele nu a reuşit să aducă până acum energie electrică. ”Avem curent pentru că ne-au lăsat vecinii să ne legăm la ei. Am avut un generator, însă consumul era prea mare. Este mai avantajos aşa, în casa vecină nu locuieşte nimeni şi noi plătim factura lună de lună”, spune Ion Pandele.
Trei dintre baietii familiei Pandele cu varste cuprinse intre 16 si 13 ani sunt toti  elevi in clasa a VIII a, dupa ce 2 dintre ei au ramas repetenti.
Loredana, elevă în clasa a IV-a, este mândria familiei Pandele. În ciuda dificultăţilor materiale, fetiţa a reuşit an de an să termine şcoala cu premiul I. Îi place să înveţe şi are ca disciplină preferată matematica. Şi-a petrecut vacanţa de vară citind şi lucrând exerciţiile neterminate din manualele de la şcoală. ”Ei îi place şcoala. De 1 iunie a luat locul I pe şcoală la un concurs de desen.
Este foarte conştiincioasă. După ce vine de la şcoală, se apucă de teme imediat", spune mama fetei. Loredana visează să ajungă poliţist, vrea să meargă la liceu şi să reuşească să fie admisă la facultate.
În ciuda neajunsurilor şi a luptei zilnice pentru supravieţuire, familia Pandele îşi îndeamnă copiii să meargă la şcoală şi n-ar concepe ca vreunul dintre copii să abandoneze şcoala: "Le-am spus să înveţe carte.
Ai carte, ai parte. Ca să aibă o viaţă mai bună, trebuie neapărat să meargă la şcoală şi să înveţe. Numai aşa o să reuşescă în viaţă"

Ion (68 de ani) şi Stela Pandele (48 de ani) din comuna Scrioaştea au împreună nouă copii, dintre care şase sunt de vârstă şcolară. Trăiesc din pensia de 500 de lei cu care Ion Pandele s-a ales după 33 de ani de muncă. Venitul le este completat de alocaţiile copiilor, ceea ce înseamnă încă 500 de lei. Cu un venit lunar de aproape 1000 de lei, familia Pandele trăieşte, lună de lună, la limita supravieţuirii.

În casa construită la marginea comunei Scrioaştea, din banii strânşi cu greu din alocaţiile copiilor, familia Pandele nu a reuşit să aducă până acum energie electrică. ”Avem curent pentru că ne-au lăsat vecinii să ne legăm la ei. Am avut un generator, însă consumul era prea mare. Este mai avantajos aşa, în casa vecină nu locuieşte nimeni şi noi plătim factura lună de lună”, spune Ion Pandele.  Trei dintre baietii familiei Pandele cu varste cuprinse intre 16 si 13 ani sunt toti  elevi in clasa a VIII a, dupa ce 2 dintre ei au ramas repetenti, scrie ziarul Adevarul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Loredana, elevă în clasa a IV-a, este mândria familiei Pandele. În ciuda dificultăţilor materiale, fetiţa a reuşit an de an să termine şcoala cu premiul I. Îi place să înveţe şi are ca disciplină preferată matematica. Şi-a petrecut vacanţa de vară citind şi lucrând exerciţiile neterminate din manualele de la şcoală. ”Ei îi place şcoala. De 1 iunie a luat locul I pe şcoală la un concurs de desen. Este foarte conştiincioasă. După ce vine de la şcoală, se apucă de teme imediat", spune mama fetei. Loredana visează să ajungă poliţist, vrea să meargă la liceu şi să reuşească să fie admisă la facultate.

În ciuda neajunsurilor şi a luptei zilnice pentru supravieţuire, familia Pandele îşi îndeamnă copiii să meargă la şcoală şi n-ar concepe ca vreunul dintre copii să abandoneze şcoala: "Le-am spus să înveţe carte. Ai carte, ai parte. Ca să aibă o viaţă mai bună, trebuie neapărat să meargă la şcoală şi să înveţe. Numai aşa o să reuşescă în viaţă".

 

 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si