Close sidebar
Close sidebar

O femeie a căzut în gol 13 metri în Cheile Bicazului. Intervenție de cod roșu a salvamontiștilor

Intervenție contracronometru pentru salvamontiștii din Neamț. O femeie a căzut în gol de la 13 metri în Cheile Bicazului și a fost anunșat cod roșu de intervenție.

Madalina Grigore,

O femeie a căzut în gol 13 metri în Cheile Bicazului. Intervenție de cod roșu a salvamontiștilor


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În seara de 24 septembrie, salvatorii montani din Neamț au fost anunțați cu privire la faptul că o tânără a căzut de pe stânci, în zona Turnul negru, din Cheile Bicazului. 

Citește și: Operațiune de salvare în Munții Retezat. O femeie a fost salvată cu elicopterul. A urcat pe munte încălțată cu opincuţe din pânză

O turistă a căzut de la 13 metri în Cheile Bicazului

Femeia a suferit mai multe fracturi în urma impactului. În momentul în care salvamontiștii au ajuns la victimă, au găsit-o pe femeie în șoc post-traumatic. Potrivit primelor informații, se pare că victima s-a dezechilibrat pe un traseu montan și de acolo a căzut pe stânci.

„Are fracturi, inclusiv de femur și bazin, necazul este că până am ajuns noi să evaluăm cazul s-a înnoptat și elicopterul n-a mai putut să vină.

Avem 3 echipe acolo, e cod roșu la noi, am dus la caz 10 oameni. Problema e că intră în șoc post-traumatic, încercăm s-o transportăm la mână, trebuie s-o urcăm pe o creastă, ca să putem coborî în partea cealaltă, în Lacul Roșu, și am cerut un medic de la SMURD să o sedeze ca să pot s-o transport. E un traseu greu, în două ore am înaintat 400 de metri cu ea, în condițiile în care suntem 10 oameni.
Dacă ajung cu doctorul acolo, o sedează și o punem pe oxigen, o salvăm!”
, a transmis Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Momentul terifiant în care doi turiști au fost uciși de fulger pe o plajă din Mexic

Salvatorii montani au fost nevoiți să o care pe tânără pe targă timp de 6 ore. Din cauza întunericului, elicopterul nu a putut interveni. Victima a fost transportată de urgență la spital.

Citește și: VIDEO- Mai bine la spa decât pe plajă. Clienții aleg hotelurile cu piscine încălzite și centre de spa

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI