În seara de 24 septembrie, salvatorii montani din Neamț au fost anunțați cu privire la faptul că o tânără a căzut de pe stânci, în zona Turnul negru, din Cheile Bicazului. 

Citește și: Operațiune de salvare în Munții Retezat. O femeie a fost salvată cu elicopterul. A urcat pe munte încălțată cu opincuţe din pânză

O turistă a căzut de la 13 metri în Cheile Bicazului

Femeia a suferit mai multe fracturi în urma impactului. În momentul în care salvamontiștii au ajuns la victimă, au găsit-o pe femeie în șoc post-traumatic. Potrivit primelor informații, se pare că victima s-a dezechilibrat pe un traseu montan și de acolo a căzut pe stânci.

„Are fracturi, inclusiv de femur și bazin, necazul este că până am ajuns noi să evaluăm cazul s-a înnoptat și elicopterul n-a mai putut să vină. Avem 3 echipe acolo, e cod roșu la noi, am dus la caz 10 oameni. Problema e că intră în șoc post-traumatic, încercăm s-o transportăm la mână, trebuie s-o urcăm pe o creastă, ca să putem coborî în partea cealaltă, în Lacul Roșu, și am cerut un medic de la SMURD să o sedeze ca să pot s-o transport. E un traseu greu, în două ore am înaintat 400 de metri cu ea, în condițiile în care suntem 10 oameni.

Dacă ajung cu doctorul acolo, o sedează și o punem pe oxigen, o salvăm!”, a transmis Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Momentul terifiant în care doi turiști au fost uciși de fulger pe o plajă din Mexic

Salvatorii montani au fost nevoiți să o care pe tânără pe targă timp de 6 ore. Din cauza întunericului, elicopterul nu a putut interveni. Victima a fost transportată de urgență la spital.

Citește și: VIDEO- Mai bine la spa decât pe plajă. Clienții aleg hotelurile cu piscine încălzite și centre de spa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si