Close sidebar
Close sidebar

O femeie a fost executată în Singapore. Pentru ce a fost condamnată la moarte. ”O pedeapsă extrem de dură şi disproporţionată”

Moment dramatic în Singapore. Saridewi Djamani, în vârstă de 45 de ani, a fost executată vineri dimineață. Femeia a fost acuzată de trafic de droguri. Este prima execuție a unei femei, în ultimii 20 de ani, în Singapore. Grupările pentru drepturile omului au organizat numeroase proteste.

Razvan Boboc,

O femeie a fost executată în Singapore. Pentru ce a fost condamnată la moarte. ”O pedeapsă extrem de dură şi disproporţionată”


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Saridewi Djamani avea numai 45 de ani și era de naţionalitate singaporeză. Biroul Central pentru Narcotice (CNB) a anunțat, vineri dimineață, că femeia a fost executată, după ce fusese condamnată pentru trafic de droguri.

A fost condamnată la moarte pentru 30 de grame de droguri

În 2018, Saridewi a fost condamnată la moarte pentru 30 de grame de heroină pe care încerca să le traficheze. Pe parcursul procesului, femeia a susținut că era în sevraj în momentul în care a fost prinsă și nu a putut da declarații coerente poliției. Judecătorul a respins însă spusele femeii, susținând că suferea ”cel mult de un sevraj uşor până la moderat de metamfetamină în timpul perioadei când a dat declaraţii”.

Concluzia a fost că nu îi era afectată capacitatea de a da declarații. 

Citește și: Cine este femeia de 45 de ani care urmează să fie executată în Singapore pentru 30 de grame de droguri

O femeie a fost executată în Singapore

[Sursa foto: Pexels.com]

Organizațiile au cerut oprirea execuției

Cazul a stârnit numeroase controverse și proteste. Comitetul Global privind Politica Drogurilor, Federaţia Internaţională pentru Drepturile Omului şi Amnesty International au solicitat Guvernului din Singapore să oprească execuţia femeii.

Saridewi Djamani este cea de-a doua persoană executată în această săptămână. Din 2022, de când Guvernul a decis reluarea execuțiilor, au fost ucise nu mai puțin de 15 persoane. În perioada pandemiei, execuţiile au fost oprite timp de doi ani.

Conform organizațiilor, Guvernul singaporez a realizat o medie de o execuţie pe lună.

”Impunerea pedepsei cu moartea pentru infracţiuni legate de droguri încalcă şi legea internaţională”

Mohd Aziz bin Hussain, un bărbat de 56 de ani de naţionalitate singaporeză-malaeziană, a fost executat miercuri. Bărbatul fusese condamnat tot pentru acuzaţii legate de droguri.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: „Viața este frumoasă”, ultimele cuvinte ale Gloriei înainte de sinuciderea asistată

Femeia fusese condamnată la moarte

[Sursa foto: Pexels.com]

O reprezentantă a Amnesty International a afirmat că execuțiile din aceste zile au ”evidenţiat în mod dur şi trafic lipsa completă a reformei pedepsei cu moartea în Singapore”.

Amnesty a cerut guvernelor, Oficiului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) şi Comitetului Internaţional pentru Controlul Narcoticelor (INCB) să ”crească presiunea pe Singapore pentru a pune capăt abordării sale extem de punitive privind politicile de control al drogurilor”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Sfârșit tragic pentru un român din Italia! Adrian a fost ucis cu sânge rece de un african

”Impunerea pedepsei cu moartea pentru infracţiuni legate de droguri nu este doar o pedeapsă extrem de dură şi disproporţionată, dar încalcă şi legea internaţională a drepturilor omului”, a arătat Comitetul Global pentru Politica Drogurilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI