Close sidebar
Close sidebar

O femeie a fost lovită de un meteorit în timp ce își bea cafeaua pe verandă - FOTO

O femeie din Franța ar fi fost lovită de un meteorit în timp ce își bea cafeaua pe veranda casei sale, informează presa internațională. Dacă se confirmă că piatra chiar căzuse din cer, ar fi al doilea caz cunoscut din istorie în care oamenii sunt loviți de meteoriți.

Sorin Negru,

Meteoritul, o rocă vulcanică

[Sursa foto: Live Science]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Femeia stătea pe veranda casei sale când a auzit un „pocnet” puternic pe acoperiș și apoi o piatră ciudată de mărimea unei cireșe i-a căzut în piept.

Dar nu toată lumea este convinsă că a fost chiar un meteorit, notează LiveScience.com.

Citește și: Alertă din cauza unui meteorit

Obiectul suspectat că ar fi meteorit a ajuns pe mâna unui cercetător de la Universitatea din Basel, specializat în geoștiințe, care va da verdictul.

Femeia lovită de meteorit- vânătăi și mici dureri

Femeia din Franța ar putea deveni a doua persoană din lume care a fost lovită de o piatră spațială în cădere, după ce un mic fragment de meteorit i-a sărit de pe acoperiș și a lovit-o în piept, lăsând-o cu vânătăi minore, scrie sursa citată.

Femeia, al cărui nume nu a fost dat publicității, care locuiește în orașul Schirmeck din nord-estul Franței, se afla pe veranda ei și-și bea cafeaua de dimineață, în jurul orei 16:00, ora locală, pe data de 6 iulie 2023.

Citește și: Asteroidul cu miez de aur, care valorează mai mult decât economia mondială, "vânat" de pământeni. "Ar putea schimba totul"

La un moment dat, ea a auzit un „bum” puternic de pe acoperiș și apoi a simțit cum ceva o lovește în coaste și în zona pieptului, a relatat site-ul de știri din franceză în engleză The Connexion.

A crezut că a lovit-o o pasăre sau un liliac

Inițial, femeia a crezut că a fost lovită de un animal zburător, ca o pasăre sau un liliac, înainte de a descoperi o piatră de mărimea unei cireșe la picioarele ei.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Ea a dus piatra, care cântărește aproximativ 50 de grame, lui Thierry Rebmann, un consultant în geoștiințe și fost cercetător în paleogeologie la Universitatea din Basel, pentru examinare.

Citește și: VIDEO- Un meteorit a pus în alertă salvamontiștii din Hunedoara și Gorj

Piatra arăta asemănător cu o rocă vulcanică, dar dădea semne că a fost supraîncălzită în atmosferă. Expertul a spus că era alcătuită în principal din fier și siliciu, care sunt comune în meteoriți.

„Găsirea unui meteorit este rară, dar un contact direct și faptul că a căzut peste tine din cer este un caz aproape unic”, a adăugat el.

Cu toate acestea, unii experți s-au pus la îndoială dacă roca este de fapt un meteorit, a raportat France Bleu Alsace, deși niciunul dintre acești experți nu a fost numiți și motivele pentru care se îndoiesc de descoperirile lui Rebmann sunt neclare.

Rebmann a sugerat că alți oameni de știință ar trebui să examineze roca, deoarece el nu este un expert în meteoriți.

Om ucis de un meteorit

Până acum, doar o singură persoană a fost confirmată oficial că a fost lovită de un meteorit. În 1954, Ann Hodges, o femeie din Sylacauga, Alabama, a fost lovită de un meteorit de 3,9 kilograme care i-a spart acoperișul și i-a lovit radioul, înainte de a cădea pe picioarele ei, în timp ce dormea, potrivit Smithsonian Magazine.

Hodges a fost internată în spital cu o vânătaie uriașă, dar a trăit ca să își spună povestea.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

În 2020, cercetătorii din Turcia au tradus o serie de scrisori vechi și au dat peste relatări despre un bărbat ucis și altul paralizat de căderea de pietre spațiale în 1888, potrivit Universe Today. Dar această dovadă rămâne neconcludentă.

Ann Hodges, lovită de meteorit în 1954 

O bucată din cometa Halley, pe acoperișul unei case

Au existat și alte întâlniri apropiate cu meteoriții în ultimi ani. În 2021, o femeie din Canada nu a fost lovită de un meteorit 1,3 kg care s-a prăbușit prin acoperișul ei și a aterizat pe pernă.

Și în luna mai a acestui an, un meteorit de 15 centimetri lățime s-a prăbușit prin acoperișul unei case din New Jersey și s-a confirmat ulterior că este o bucată veche de 4,6 miliarde de ani din cometa Halley.

În noiembrie 2022, un bărbat din California a susținut că un meteorit de foc a declanșat un incendiu care i-a ars casa, deși acest lucru nu a fost dovedit în mod concludent.

Meteoritul de 3,5 kg care a lovit-o pe Ann Hodges

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI