Marie Kamara, elevă la școala primară din satul Matetie, a murit în timpul unei inițieri într-o societate secretă a femeilor, care implică mutilarea organelor genitale feminine, a declarat poliția. Una dintre inițiatoare, Ya Naro Kargbo, a fost arestată și colaborează cu anchetatorii.

O fetiță de 10 ani a murit în chinuri. Criminalii i-au mutilat organele genitale

Poliția a anunțat că îi caută pe ceilalți inițiatori și pe mama fetei care a dus-o la ritual.

Alți șapte copii care au supraviețuit inițierii au fost predați autorităților. În Sierra Leone, 90% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost supuse unei mutilări a organelor genitale feminine, potrivit UNICEF.

Mutilarea organelor genitale implică modificarea sau eliminarea unor organe cum ar fi clitorisul sau labiile. Procedura poate provoca sângerare abundentă și probleme severe de sănătate, inclusiv infecții și infertilitate, precum și complicații la naștere.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si