Un copil din Australia a murit după ce s-a îmbolnăvit cu un virus luat de la porumbei, potrivit Daily Mail.

Medicii încă nu știu cum fetița de doi ani, care se lupta deja cu o boală cumplită, leucemia, a contractat virusul extrem de contagios dar care îi afectează mai ales pe porumbei.

Citește și: VIDEO- Moș Nicolae a ajuns și la copiii mai puțin norocoși. Cei mici au primit cadourile mult dorite

Experții medicali presupun că micuța s-ar fi putut infecta prin atingerea unor găinați sau a fluidelor de porumbei.

Tulpina virusului provoacă o serie de simptome mortale, cum ar fi gâtul răsucit la păsări. 

Ce este Boala Newcastle și cum se manifestă

Boala Newcastle mai este cunoscută și sub numele de "ciuma găinilor".

Pseudopesta aviară se numără printre cele mai periculoase afecțiuni ale păsărilor, cu o transmitere rapidă, care pune în pericol întreaga producție dintr-o fermă.

Cazurile de transmitere la oameni sunt extrem de rare. Cauza infectării este virusul aviar de tip I, din familia Paramyxoviridae.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pseudopesta aviară este o boală identificată prima dată în 1927, în Indonezia, în Europa fiind semnalată ulterior în Marea Britanie, în Newcastle, de unde și denumirea afecțiunii.

În România, prezența acestui virus a fost confirmată prima dată în 1942, fiind adusă de trupele germane, în timpul celui de-al doilea Război Mondial. S-a constatat că boala Newcastle a ajuns atunci la noi prin intermediul alimentelor cu care erau aprovizionați soldații pe front.

Până în prezent, au fost înregistrate patru decese umane cauzate de tulpina APMV-1, în Olanda, Statele Unite, China și Franța.

fetita porumbei

Virusul mortal APMV-1, luat de la păsări, produce encefalită

Cum s-a produs tragedia din New South Wales

Fetița a fost internată la Spitalul Prince of Wales din Randwick, New South Wales, după ce a suferit timp de trei săptămâni simptome asemănătoare răcelii: febră, greață și vărsături.

Ea terminase al doilea ciclu de chimioterapie împotriva leucemiei cu doar șase săptămâni mai devreme.

Medicii au spus că nu a călătorit recent sau nu a intrat în contact cu animalele de companie sau membrii familiei bolnavi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În următoarele patru zile, starea ei s-a deteriorat, fetița având mai multe crize epileptice.

Fetiței i s-au administrat medicamente antivirale, antibiotice și medicamente anti-convulsive pentru a ajuta la tratarea inflamării creierului și a-i reduce simptomele neplăcute.

Dar starea copilei nu s-a îmbunătățit, arată sursa citată.

Fetița a murit la aproape o lună după ce a fost internată după ce tratamentul nu a reușit să oprească degradarea accelerată a țesutului cerebral.

După autopsie, medicii au ajuns la concluzia că moartea copilei a fost „cel mai probabil cauzată de encefalită” în urma infecției cu APMV-1. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si