Descoperirea oamenilor de știință ar putea umple un „gol” masiv de cunoștințe despre viața extraterestră, potrivit NY Post.

Citește și: Ai un IQ mare dacă vezi eroarea ascunsă în desenul de mai jos

Este probabil „cea mai adâncă gaură albastră cunoscută din regiune”, spun oamenii de știință afiliați centrului public de cercetare El Colegio de la Frontera Sur (Ecosur).

Ce este misterioasa gaură albastră de lângă Mexic

Cercetătorii au uimit comunitatea științifică după ce au descoperit a doua cea mai mare gaură albastră din lume în Mexic – care ar putea oferi o fereastră către viața de pe alte planete.

Grota masivă de safir a fost descoperită inițial în 2021, dar a fost documentată abia recent în revista științifică Frontiers In Marine Science.

Citește și: Fenomen straniu pe cer, alături de Aurora Boreală. Imaginile sunt analizate de cercetători

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cunoscute în cercurile științifice sub numele de formațiuni carstice, găurile albastre sunt de fapt peșteri marine verticale care au fost sculptate de-a lungul a mii de ani de scurgerile glaciare din timpul erei glaciare, potrivit Discovery.com.

O gaură albastră uriașă, descoperită în largul oceanului

O gaură albastră uriașă, descoperită în largul oceanului

[Sursa foto: Discovery.com]

Aceste formațiuni acvatice se extind adesea la sute de metri în adâncime și pot măsura o distanță egală sau mai mare în lățime.

Acest ultim sistem de caverne de cobalt descoperit se află în largul Golfului Chetumal din Peninsula Yucatan. El a fost cercetat și investigat preliminar de scafandri, cu un sonar submarin și alte metode de cercetare.

Citește și: Testul care îți pune inteligența la încercare! Poți găsi diferența dintre cele două imagini?

Gaura albastră este supranumităă Taam ja’ – care înseamnă „apă adâncă” în limba mayașă. Această lagună albastră uriașă se întinde pe o suprafață de 44.000 de metri pătrați cu o adâncime de 274 de picioare, a raportat Live Science.

Ce secrete ascunde gaura albastră din Mexic

Găurile albastre pot oferi un exemplu al modului în care era viața cu mii de ani în urmă. Fără mult oxigen sau lumină, fosilele pot fi bine conservate, permițând oamenilor de știință să identifice rămășițele speciilor dispărute, au remarcat cercetătorii în studiu.

Găurile albastre ne pot spune și mai multe despre viața de pe alte planete. În 2012, cercetătorii care s-au uitat în găurile albastre din Bahamas au găsit bacterii adânci în caverne unde nu locuiau alte forme de viață.

Astfel de descoperiri ar putea oferi indicii cu privire la ce tip de viață poate exista în condiții extreme pe exoplanete sau în alte părți ale sistemului nostru solar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si