O italianca din Timisoara produce branzeturi italienesti din lapte romanesc!
Din lapte suta la suta romanesc, o italianca stabilita in Timis produce branzeturi italienesti, extrem de gustoase.
In afara de ricotta sau mozarella, italianca a reusit sa prepare si primul parmezan care poarta numele satului din Banat in care locuieste.
Aceste branzeturi delicioase, facute dupa retete italienesti, sunt opera Adrianei Formenti. Desi nascuta si crescuta in Italia, femeia simte romaneste. Magia gustului are loc intr-o casa din satul Sarbova, unde Adriana face din lapte de Banat mult ravnitele branzeturi italienesti.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Brânza Sârbova, Tondello clasic sau cu mirodenii si nuci sunt cateva din cele douasprazece sortimente de branza care se prepara in Banat.
Fiecare bucata se pune la maturat cel putin o luna. Delicatesele se servesc cu garnituri....fireste, tot italienesti.
"Aici avem branza cu nuci, avem Tomasar, mai cremoasa, mai proaspata, aici avem branza cu ardei iute. Branzeturile noi le mancam cu rosii uscate, cu legume diferite", mai spune Adriana.
Branza italieneasca se vinde acum la doua bistro-uri din Timisoara, unde se fac saptamanal targuri si expozitii.
Un kilogram de branza cu arome sau cu mirodenii se vinde cu 50 de lei.
Branza clasica, in schimb, poate ajunge si la 100 de lei pe kilogram, in functie de perioada petrecuta la maturat.Citeste si: Un minor de 16 ani a fost reținut de polițiști pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt!