Close sidebar
Close sidebar

O italianca din Timisoara produce branzeturi italienesti din lapte romanesc!

Din lapte suta la suta romanesc, o italianca stabilita in Timis produce branzeturi italienesti, extrem de gustoase.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In afara de ricotta sau mozarella, italianca a reusit sa prepare si primul parmezan care poarta numele satului din Banat in care locuieste.

Aceste branzeturi delicioase, facute dupa retete italienesti, sunt opera Adrianei Formenti. Desi nascuta si crescuta in Italia, femeia simte romaneste. Magia gustului are loc intr-o casa din satul Sarbova, unde Adriana face din lapte de Banat mult ravnitele branzeturi italienesti.

Citeste si: Consiliul Concurentei vrea sa introduca monitorul preturilor! Acum vei afla unde gasesti cele mai ieftine produse!

"Aceasta este branza italieneasca, cu retete din Italia pe care o facem cu lapte din banat, lapte de la vacile noastre. Laptele trebuie sa fie cat mai bun pentru ca asta este in ghilimele secretul, laptele sa fie bun", spune Adriana.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Diana Șoșoacă, al doilea scandal în ziua alegerilor: a amenințat cu bătaia un cetățean în secția de vot. "Boșorog nenorocit!"- antena3.ro

Brânza Sârbova, Tondello clasic sau cu mirodenii si nuci sunt cateva din cele douasprazece sortimente de branza care se prepara in Banat.

Fiecare bucata se pune la maturat cel putin o luna. Delicatesele se servesc cu garnituri....fireste,

tot italienesti.

Citeste si: Primele declaratii ale Rominei, fiica lui Iosif Rotariu, dupa ce a batut un copil la gradinita! Ce a avut de zis?

"Aici avem branza cu nuci, avem Tomasar, mai cremoasa, mai proaspata, aici avem branza cu ardei iute. Branzeturile noi le mancam cu rosii uscate, cu legume diferite", mai spune Adriana.

Branza italieneasca se vinde acum la doua bistro-uri din Timisoara, unde se fac saptamanal targuri si expozitii.

Un kilogram de branza cu arome sau cu mirodenii se vinde cu 50 de lei. Branza clasica, in schimb, poate ajunge si la 100 de lei pe kilogram, in functie de perioada petrecuta la maturat.

Citeste si: Un minor de 16 ani a fost reținut de polițiști pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI