Olabisi Abubakar, de 42 de ani, din Cardiff, Țara Galilor, este judecată pentru ucidere din culpă și două acuzații de cruzime împotriva copiilor legate de moartea fiului ei Taiwo Abubakar.

Citește și: Copil de 3 ani, mort după ce i s-a făcut la grădiniță

Potrivit The Independent, femeia s-a apărat în procesul de Cardiff Crown Court spunând că teama din lockdown-ul din 2020 a dus la moartea fiului ei de 3 ani.

Refugiată din Nigeria, femeia din cultul penticostal a trecut printr-o criză psihotică în perioada pandemiei, accentuată de nesiguranța privind azilul. 

Cum a fost descoperită tragedia

Poliția a forțat ușa de la apartamentul ei în 29 iunie 2020, după ce o prietenă și-a exprimat îngrijorarea pentru bunăstarea ei.

Abubakar, care era slabă, subnutrită și deshidratată, a fost găsită întinsă pe o canapea extensibilă lângă cadavrul fiului ei, Taiwo.

Procurorii au spus că micuțul Taiwo cântărea 9,8 kilograme, iar medicul patolog a constatat că moartea sa a fost cauzată de malnutriție și deshidratare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Instanța a mai aflat că Abubakar a fost internată în spital pe 30 iunie 2020 și a rămas acolo, fiind tratată pentru schizofrenie paranoidă.

Postul religios, accentuat de frica din lockdown

Potrivit dosarului din instanță, femeia era o creștină penticostală devotată care postea ca parte a credinței ei.

Procurorii susțin că Abubaker l-a făcut pe fiul ei să postească atât cu mâncare, cât și cu apă împreună cu ea, din cauza temerilor legate de pandemia de coronavirus și a presiunilor din viața personală.

Cu toate acestea, în interviurile poliției, femeia a negat în mod repetat acest lucru și a spus că, potrivit religiei ei, copiii nu ar trebui să postească până la vârsta de 12 ani.

„Ea a spus că copilul ei nu a postit, el a mâncat și ea i-a dat să mănânce”, a explicat procurorul Peter Donnison.

Cu toate acestea, în cadrul anchetei derulate de poliție, Abubakar a descris „efectul devastator asupra ei al presiunilor de a nu primi ajutor, al fricii de coronavirus pentru ea și pentru copilul ei și temerile privind statutul incert de imigranți”.

Procurorii galezi au explicat: „Au fost descriși ca depresivi. Ea a spus că este o femeie religioasă și s-a rugat lui Dumnezeu și a crezut că el a auzit-o și a răspuns rugăciunilor și i-a ținut în siguranță”.

O mamă din secta penticostală, acuzată că și-a ucis fiul prin înfometare în lockdownul din pandemie

Ce viziune a avut femeia în lockdown

Abubakar le-a spus polițiștilor că a adormit pe data de 26 iunie și a crezut că a mers în rai înainte de a fi readusă la viață când au sosit vecinul ei și ofițerii de poliție.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Olabisi Abubakar a spus că nu poate explica ce sa întâmplat cu ea. Dormea pe pat și asta și-a amintit ultima dată. Ea a spus că crede că este pedepsită de Dumnezeu.”

Într-un interviu cu poliția, Abubakar a spus: „M-am văzut printre morții din rai. Spuneam: „Nu vreau să mor”. Apoi i-am văzut pe îngerii lui Dumnezeu și m-au readus la viață.”

Dovezi ale postului ținut de femeie și fiul ei 

Într-un caiet găsit de poliție, Abubakar a părut să descrie postul cu fiul ei, cu o pagină pe care scria: „Îți mulțumesc, Iisuse Hristoase, pentru aceste trei zile de post pentru națiune. Eu și copilul meu Îți mulțumim Iisuse Hristoase că eu și copilul meu putem fi aleși pentru acest post pentru națiune.”

Ea a insistat în interviurile date poliției că Taiwo nu a postit niciodată și nu a înțeles de ce a scris acel bilet.

Abubakar a pledat nevinovat pentru omucidere din culpă și două acuzații de cruzime împotriva copiilor. Procesul continuă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si