Scene șocante în Irpin, la 30 de kilometri de Kiev. O mamă și puiul ei zac într-un mormânt improvizat din parcarea blocului unde locuiau. Marina și Ivan au fost îngropați acolo de vecini, după ce rușii i-au împușcat în timp ce fugeau de bombele și loviturile de artilerie care plouau peste peste oraș.

Citeste si: Negocierile dintre Rusia și Ucraina se reiau astăzi

Vecinii le-au improvizat și două cruci: „Marina Met 14.02.1980- 5.03.2022 și Ivan Met 04.12.2009- 5.03.2022”. Bucățile de lemn sunt așezate pe o mică movilă de pământ, în parcarea unui bloc din Irpin, lângă Kiev. Un mormânt improvizat în care își dorm somnul de veci o mamă și băiețelul ei. Au fost îngropați de vecini, după ce rușii i-au împușcat dintr-un tanc, înainte de a se urca într-un taxi și a fugi din Irpin.

O mamă și fiul ei au fost împușcați pe loc

EuroMaydan a publicat pe Facebook o fotografie mormântul lor din Irpin, imaginea unei tragedii care dă fiori.

„Pe 2 martie, am vorbit cu ei. Marina a spus că sunt în siguranță. A refuzat să-și părăsească apartamentul, pe care îl iubea foarte mult. A făcut economii o lungă perioadă de timp, ca să-și poată cumpăra o casă, unde să se muta cu fiul.

Avea o pisică și un câine, iar vecinii care evacuaseră deja le lăsaseră și papagali”, a zis amica femeii- Olga.

Pe 5 martie 2022, femeia a decis să-și ia băiatul și să plece din Irpin. „După ce și-a împachetat lucrurile și a chemat un taxi, ea și Vanya au încercat să iasă din complexul rezidențial. În acel moment, un tanc rusesc a tras în ei.

Nu au avut nicio șansă de supraviețuire, iar vecinii nu au avut altă variantă decât să-i îngroape în parcarea blocului", spune Olga.

Citeste si: Un tren de pasageri care evacua refugiaţii din Ucraina a fost atacat, iar conductorul a fost ucis

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe Facebook, prietenii și familia Marinei își plâng durerea.

Femeia a lucrat în HR mult timp. Ea avea 42 de ani conducea departamentul de contabilitate al unei firme care oferă servicii juridice și de afaceri.

„Își iubea foarte mult meseria, se pricepea la asta. Și adora marea. Credea că nu degeaba numele ei este Marina. În fiecare an, economisea bani pentru ca vara să poată merge la mare cu fiul ei. Era o femeie minunată", își amintește Olga.

Băiatul ei avea doar 12 ani

Fiul Marinei se numea Vanya și avea 12 ani. Minorul era la școală și îi plăceau jocurile pe calculator. Era un băiat foarte vesel. Pentru mama lui, el era lumea întreagă. Doar că, o lovitură nemiloasă dată de un tanc rusesc a pus capăt a două vieți deodată și a distrus o familie.

„Vreau ca întreaga lume să știe despre această cruzime sălbatică", a mai spus revoltată prietena Marinei.

o-mama-si-fiul-ei-ingropati-langa-bloc

Marina a murit alături de băiatul ei.

[Sursa foto: Presa străină]

După acest eveniment nefericit, alți opt oameni au fost omorâți, în timpul evacuărilor din Irpin. Primarul Oleksandr Markuşin a declarat atunci că ruşii au deschis focul în momentul în care oamenii încercau să treacă un pod. „O familie a murit. În faţa mea au murit doi copii mici şi doi adulţi”, a spus Markuşin.

Scenele din Ucraina sunt înfiorătoare. Un soldat ucrainean le vorbește oamenilor care se adăposteau, apoi lângă el explodează un obuz. Imediat strada se inundă de un nor de praf. Mai mulți jurnaliști care se ascundeau în clădire au rămas uimiți.

Citeste si: Volodimir Zelenski: „Principalul obiectiv al zilei de duminică este să ne asigurăm că va ajunge convoiul umanitar la Mariupol”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Apoi, câțiva soldați au alergat spre locul impactului pentru a verifica starea mai multor persoane aflate la sol. Din nefericire, o întreagă familie, cu doi copii mici, zăceau fără viață pe trotuarul de vizavi.

Oleksandr Markushyn spune că a respins cererea forțelor ruse de a preda orașul: „Sunt surprins că acești monștri încă nu au înțeles- Irpin nu se predă, Irpin nu poate fi cumpărat, Irpin luptă! Am o contraofertă pentru ocupanți să părăsească Irpin în 24 de ore și să salveze viețile și sănătatea câtorva mii de recruți ruși, a căror mamă, soră, fiică, bunică și parteneră îi așteaptă acasă".

Citeste si: Emoționant! O fetiţă bolnavă din Ucraina, ajutată cu alimente speciale de o fetiţă cu acelaşi nume şi aceeaşi boală

Ministerul britanic al Apărării a acuzat forțele rusești că au vizat coridoarele de evacuare și că au ucis „mai mulți civili" care încercau să evacueze Irpin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si