Jennifer Crumbley, în vârstă de 45 de ani, este primul părinte din SUA condamnat pentru omor din culpă din cauza crimelor comise copilul minor, potrivit BBC News.

Citește și: Eroare în dosarul Ferma Dacilor! Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu, alături de doi martori cheie

Un juriu a găsit-o vinovată de omor involuntar pe mama din Michigan, pentru că nu și-a oprit fiul să comită împușcăturile în masă comise în școală în urmă cu trei ani.

Atacul armat a avut loc la liceul Oxford din Michigan, pe 30 noiembrie 2021. Patru elevi au murit atunci împușcați de  Ethan Crumbley,  care avea 15 ani la momentul respectiv.

Minorul a fost condamnat ulterior la închisoare pe viață pentru crimele comise.

Mamă condamnată pentru crimele fiului minor

Procurorii au acuzat-o pe Jennifer Crumbley  că a fost neglijentă și i-a permis fiului ei să aibă o armă, ignorând toate semnele de avertizare.

Soțul ei, James, se confruntă cu un proces separat pentru aceleași acuzații. El a pledat nevinovat.

Fiul lor, care acum are 17 ani, ispășește închisoarea pe viață pentru uciderea a patru colegi de clasă la liceul Oxford din Michigan, pe 30 noiembrie 2021.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, șapte persoane au fost rănite în urma atacului armat.

Potrivit sursei citate, Jennifer Crumbley părea lipsită de emoții și s-a uitat drept în jos, în timp ce verdictul a fost citit marți la tribunalul din Oakland.

Jennifer Crumbley, în vârstă de 45 de ani, este primul părinte din SUA condamnat pentru omor din culpă

Jennifer Crumbley, condamnată pentru omor din culpă

[Sursa foto: Twitter]

Mama neglijentă poate face 15 ani de închisoare

Jennifer Crumbley a fost acuzată de patru capete de acuzare de omor involuntar, fiecare având o pedeapsă maximă de 15 ani.

Rudele celor uciși în împușcături și-au exprimat ușurarea față de verdictul pronunțat de jurați. Urmează ca judecătorul să anunțe câți ani de închisoare va ispăși mama neglijentă.

Întrebarea aflată în centrul procesului a fost dacă mama ar fi putut prevedea și preveni crima mortală. Doamna Crumbley și soțul ei James au cumpărat arma folosită de fiul lor cu doar câteva zile înainte de împușcături.

Jennifer Crumbley, condamnată pentru omor din culpă

Jennifer Crumbley, condamnată pentru omor din culpă

La procesul din Oakland, procurorii au prezentat dovezi că Ethan Crumbley a cerut ajutor pentru sănătate mintală și s-a plâns de halucinații, dar părinții lui nu l-au trimis la tratament.

Jennifer Crumbley a spus în tribunal că nu credea că fiul ei avea probleme de sănătate mintală.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În dimineața atacului mortal din școală, părinții au refuzat să participe la o ședință cu profesorii despre un desen tulburător pe care fiul lor îl făcuse și au ales să meargă la serviciu.

De asemenea, părinții au refuzat să-l ia acasă pe tânărul de 15 ani.

Oficialii școlii l-au trimis înapoi la clasă fără să-i verifice rucsacul, care conținea o armă.

La doar câteva ore mai târziu, el a ucis patru persoane: pe Hana St Juliana, 14 ani, Myre, 16 ani, și pe Madisyn Baldwin și Justin Shilling, ambii în vârstă de 17 ani.

Cele patru victime ale lui Ethan Crumbley

Cele patru victime ale lui Ethan Crumbley

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si