De la apele strălucitoare și plajele exotice, până la templele antice și podgoriile de vin unice în Europa, Malta este un amestec fascinant de minuni culturale și frumusețe naturală brută, scrie Metro.co.uk.

Citește și: VIDEO Locul unde românii vor putea călători fără viză de la 1 iunie. Destinația de vis impune și o regulă pentru ”vacanțele la liber”

Cu peste 300 de zile de soare pe an, acest arhipelag orbitor din inima Mediteranei atrage vizitatori pe tot parcursul anului.

Jurnaliștii britanici au listat mai multe motive pentru care Malta ar trebui să fie pe lista destinațiilor favorite din această vară.

În primul rând este multă istorie care poate fi văzută cu ochiul liber în Malta. Fiind cea mai mică capitală a Europei, Valletta are foarte multe opere de arhitectură.

malta

Valetta, capitala Maltei

Oraș construit de Cavalerii Sf. Ioan în secolul al XVI-lea, este un amestec atrăgător de fațade strălucitoare, străzi pietruite și minuni arhitecturale, de la orbitoarea Co-Catedrală Sf. Ioan până la impunătorul Palat al Marelui Maestru.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Întregul oraș cu ziduri este o capodoperă barocă inclusă pe lista UNESCO.

Alte trei orașe pitorești, Vittoriosa, Senglea și Cospicua,se află într-o parte mai liniștită a insulei. Ca alternativă, vă puteți îndrepta spre interiorul insulei, capitala inițială a Maltei, Mdina, un oraș vechi de 4.000 de ani.

Mdina, pe locul unei cetăți vechi de 4.000 de ani.

Mdina, pe locul unei cetăți vechi de 4.000 de ani.

Coastele spectaculoase ale Maltei

Coastele Maltei sunt încântător de diverse, presărate cu plaje cu nisip auriu, golfuri izolate, stânci accidentate și sate de coastă.

De-a lungul țărmurilor de nord-vest ale insulei principale, Golful Għajn Tuffieħa este o frumusețe în formă de semilună, vitrina perfectă a splendorii naturale a Maltei.

În vârful cel mai nordic al insulei se află Golful Armier și Golful Mellieħa, unde vă așteaptă ape puțin adânci și limpezi. Acestea două sunt ideale pentru familii, în timp ce plaja stâncoasă adăpostită, Qawra Point, este excelentă pentru înotul la adâncime.

malta

Golful Għajn Tuffieħa 

Cele mai frumoase plaje din Malta

Plaja Ramla, Gozo, se află în centrul unei liste cu cele mai frumoase plaje din Malta, realizate de House and Garden.

Sora mai mică a Maltei, Gozo, este cunoscută drept „insula celor trei dealuri”, dar unii localnici cred că ar trebui să fie numită „insula plajelor frumoase” și este ușor de înțeles de ce. Atracția sa principală este Ramla Beach, denumită uneori în arabă Ir-Ramla l-Ħamra, adică „plaja cu nisip roșu”.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Plaja Comino/Laguna Albastră, este în topul atracțiilor din Malta. Cel puțin 70% dintre cărțile poștale malteze conțin acest "paradis" incredibil al Mării Mediterane.

Este unul dintre cele mai vizitate locuri din țară, apele turcoaz ale Lagunei Albastre având un efect fascinant și strălucitor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si