Ca și cum nu ar fi fost de ajuns războiul dintre Rusia și Ucraina sau conflictul sângeros din Fâșia Gaza, noul atac cu drone și rachete lansat de Iran asupra Israelului declanșează noi temeri pe piețele financiare.

Frica de un război în Orientul Mijlociu aruncă în aer bursele asiatice 

Investitorii se tem de escaladarea unui război în întreg Orientul Mijlociu, iar primele semne ale retragerii banilor către zona mei sigure de investiții s-au manifestat pe bursele asiatice.

Citește și: Guvernul a instituit o celulă de criză pentru evacuarea românilor din Israel. Decizia luată după atacul aerian lansat de Iran

Indicele Straits Times (STI) din Singaporea scăzut luni 15 aprilie 33,3 puncte sau 1%, la fel ca și cu multe alte piețe regionale, după cum scrie presa internațională.

Indicele Nikkei 225 din Japonia și indicele Hang Seng din Hong Kong au scăzut ambele cu 0,7%, iar FTSE Malaysia KLCI a încheiat ședința bursieră în scădere cu 0,6%. 

Piețele indoneziene și thailandeze au fost închise din cauza unor sărbători locale, potrivit Strait Times.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dintre toate piețele din regiune, doar China a mers contra tendințelor generale, indicele Shanghai Stock Exchange Composite urcând cu 1,3% după prima zi de la criza iraniano-israeliană.

Atacul Iranului asupra Israelului, fără precedent

Atacul Iranului asupra Israelului, fără precedent  - efecte pe burse

[Sursa foto: Profimedia ]

Nu doar războiul dintre Iran și Israel a îngrijorat piețele financiare

Nu doar războiul dintre Iran și Israel a îngrijorat piețele financiare, ci o parte din scăderile de pe burse pot fi atribuite unor efecte mai puternice ale inflației din SUA decât se aștepta anterior.

O scădere a ratelor dobânzilor ar fi ridicat piețele de valori, în condițiile în care unii investitori ar fi putut trece de la activele cu venit fix cu risc scăzut către acțiunile bursiere.

Observatorii pieței au remarcat, de asemenea, că atacul Iranului de weekend asupra Israelului a crescut probabilitatea unui război total în Orientul Mijlociu.

Nu doar războiul dintre Iran și Israel a îngrijorat piețele financiare

Nu doar războiul dintre Iran și Israel a îngrijorat piețele financiare

[Sursa foto: Profimedia ]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Tendința de reducere a riscului a revenit odată cu escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu și cu o inflație mai mare decât se aștepta în SUA”, a declarat Paul Chew, șeful de cercetare al Phillip Securities Research, într-o notă adresată clienților.

În ce direcție merg bursele din Europa

Acțiunile europene par să urmărească, luni, trendul negativ al Asiei, după un weekend dominat de știrile privind escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu și temerile privind un conflict regional mai larg, notează Reuters pe pagina electronică.

Vânzările de acțiuni și reinvestirea în active mai sigure a început de săptămâna trecută după zvonurile privind un atac iranian asupra Israelului.

După ce aproximativ 300 de drone și rachete au lovit statul de la Marea Roșie, atenția se îndreaptă acum către răspunsul Israelului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si