Pripunerea legislative a fost inregistrata pentru dezbatere la Senat si prevede ca plata de catre stat a cheltuielilor pentru emiterea primului act de identitate, noteaza avocatnet.ro.

“Producerea si eliberarea actelor de identitate persoanelor care implinesc varsta de 14 ani si solicita eliberarea actului de identitate(...) sunt subvenţionate de la bugetul statului". Astfel, daca acest proiect se va aplica, tinerii sau parinţii lor nu vor mai fi nevoiţi sa plateasca emiterea primului act de identitate”, se arata in propunerea legislativa.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ar putea creste varsta de pensionare pentru medici

Toti cei care au implinit 14 ani sunt obligati sa solicite eliberarea unui act de identitate in cel mult 14 zile de la implinirea acestei varste. In ciuda acestui fapt, multi tineri nu fac acest lucru, costul fiind unul dintre motive.

Prin aceasta initiativa se doreste reducerea numarului de persoane care nu detin niciun act de identitate si sprijinirea tinerilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si