Youtube va schimba regulile jocului. Compania promite că va modifica, din nou, politica priviând înjurăturile în videoclipuri. Decizia a fost luată după ce creatorii de conținut s-au trezut cu monetizarea oprită.

Citește și: Miley Cyrus urmează "modelul" Shakirei. Artista a dat cărțile pe față despre fosta relaţie cu Liam Hemsworth într-o piesă lansată chiar de ziua actorului

Ce se va schimba pe Youtube

În luna noiembrie a anului care tocmai a trecut, Youtube anunța o serie de măsuri împotriva creatorilor de conținut care înjură. Atunci erau vizate, în special, clipurile video în care se auzeau înjurături în primele 15 secunde.

Înjurăturile erau sancționate, de la caz la caz, cu limitarea reclamelor afișate sau demonetizarea completă, lucru care îi lua orice drept creatorului de conținut de a mai câștiga bani de pe urma videoclipului  încărcat pe platformă

Citește și: Instagram se schimbă! Această funcție importantă nu va mai fi disponibilă

Foarte mulți creatori de conținut s-au înfuriat, deoarece ei considerau regula aceasta nedreaptă pentru că era aplicată retroactiv. Erau penalizate inclusiv filmările vechi, postate înainte să intre noua regulă în vigoare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: O femeie s-a urcat în avion cu un șarpe boa de 2 metri în bagaj. "E prietenul meu"

Unii din creatorii de conţinut au protestat postând exact genul de filmări pe care YouTube a decis să le penalizeze, doar că înjurăturile, de această dată, erau îndreptate chiar spre şefii platformei. Ca urmare a reacţiilor negative, YouTube anunţă acum că va aduce anumite ajustări privind regulile care vizează înjurăturile, însă, deocamdată nu spune cum vor fi modificate acestea.

Șefii platformei video se tem că anumiţi advertiseri, precum Apple sau Disney, care sunt mai sensibili la limbajul folosit, şi-ar putea opri campaniile de publicitate derulate pe YouTube din cauza limbajului colorat.

Citește și: Ele sunt vedetele care vor deveni mămici anul acesta! Ce drăguțe sunt graviduțe, dar ce simpatice vor fi cu bebe în brațe| EXCLUSIV

Instagram renunță la o funcție importantă

Instagram nu stă pe gânduri atunci când e nevoie de îmbunătățiri ale aplicației. Astfel, se va renunța la una dintre cele mai importante funcții de până acum. Pe  rețeaua de socializare  nu va mai apărea secțiunea de cumpărături.

Decizia de a renunța la această funcție care le permite oamenilor să facă cumpărături pe Instagram vine în urma unei strategii noi de monetizare, care nu are și funcția de comerț electronic, astfel că se va renunța la acest beneficiu pentru utilizatori.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și:  Prima țară din Europa care și-ar putea lua adio de la Tiktok în curând. Care este motivul

Pe lângă această schimbare, butoanele din bara principală vor fi modificate și ele. Instagram își propune să folosească o nouă interfață, astfel încât vor fi reorganizate butoanele și funcțiile lor.

În locul secțiunii de cumpărături, va apărea butonul de Reels.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si