Close sidebar
Close sidebar

O noua Sarbatoare Nationala, declarata pentru luna decembrie. Ce sarbatorim

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege care prevede declararea si ridicarea zilei de 18 decembrie la nivel de sarbatoare nationala, ca Ziua Minoritatilor Nationale din Romania.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Proiectul privind declararea si ridicarea la nivel de sarbatoare nationala a zilei de 18 decembrie, ca Ziua Minoritatilor Nationale din Romani a fost adoptat cu 279 de voturi "pentru" si 4 abtineri.

Proiectul de lege prevede ca anual, cu prilejul sarbatoririi Zilei Minoritatilor Nationale din Romania, se organizeaza manifestari culturale dedicate acestei sarbatori.

"Autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si organizatiile neguvernamentale interesate pot acorda sprijin logistic si/sau financiar, pentru organizarea si desfasurarea manifestarilor dedicate sarbatoririi acestei zile", se arata in proiectul de lege, citat de Mediafax.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

in Romania, dreptul la identitate este unul dintre drepturile fundamentale consacrate de catre Constitutie. De asemenea, ziua de 18 decembrie este sarbatorita in fiecare an, asa cum prevede si Hotararea de Guvern nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie Ziua Minoritatilor Nationale din Romania, putand vorbi de existenta unei traditi in acest sens, potrivit expunerii de motive.

Adunarea Generala a ONU a adoptat, pe 18 decembrie 1992, Declaratia cu privire la drepturile persoanelor apartinand minoritatilor nationale, etnice, lingvistice si religioase, au precizat initiatorii, in expunerea de motive, motivand astfel alegerea date de 18 decembrie.

Camera Deputatilor este for decizional.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI