Prognoza meteo a fost actualizată de ANM. Vremea rămâne caniculară în aproape toată țara, cu valori extreme de temperatură mai ales în sudul României.

Citește și: Cod galben de vijelii și ploi torențiale în mai multe județe din România! Harta zonelor vizate

Prognoza meteo de la ANM anunță un val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat pentru Capitală și 7 județe din sud.

Zonele aflate sub cod portocaliu luni, 24 iunie, sunt, potrivit meteorologilor ANM, județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București.

Val de căldură persistent și disconfort termic ridicat

Pentru ziua de luni, 24 iunie, a doua zi de Rusalii și ultima din mini-vacanța românilor, ANM a ridicat codul roșu de caniculă, dar rămân două avertizări cod galben și portocaliu de vreme extrem de caldă. 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 24 iunie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, disconfort termic ridicat

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă.

Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

Capitala și 7 județe, sub cod portocaliu de temperaturi extreme

[Sursa foto: Meteo Romania]

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 24 iunie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime, deși ușor mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate.

Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Capitala și 7 județe, sub cod portocaliu de temperaturi extreme

Capitala și 7 județe, sub cod portocaliu de temperaturi extreme

[Sursa foto: Pexels.com]

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că își va actualiza prognozele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si